Viro Yhteistyö

Tallinna on tähän hetkeen täydellinen matkakohde

Kaupallinen yhteistyö *Tallink Silja

Maaliskuussa 2020 lähdimme Outin kanssa yhdeksi yöksi Tallinnaan. Matkan tarkoituksena oli nollata päät ja jättää hetkeksi surut ja murheet taakse. Vähänpä tiesimme, sillä viikko vierailumme jälkeen laivayhtiöt lopettivat laajemman liikennöinnin, ja korona alkoi rantautua Suomeenkin. Todelliset huolet ja murheet olivat vasta edessäpäin.

Nyt lähes kaksi vuotta myöhemmin olin henkisesti valmis jättämään koronan jo taakse ja lähdimme viikonloppureissulle Tallinnaan. Tällä kertaa tavoitteena oli saada vähän vaihtelua samoihin maisemiin ja juhlia syntymäpäivää poissa kotoa.

Tallinna

.

Lounge on hyvä valinta, jos haluaa matkustaa rauhassa

Laivamatkat Tallinnaan ja takaisin sujuivat mukavasti Tallink Megastarin ja Starin business loungeissa. Menomatkalla meidän lippumme oikeuttivat vain comfort loungeen, joka oli kuitenkin muutettu rokotuspisteeksi, joten saimme parkkeerata suoraan busineksen puolelle. Megastarin lounget ovat ihanan avaria ja vaaleita, ja merta pääsee ihailemaan suoraan nojatuoleista.

Comfort loungessa lipun hintaan kuuluvat pienet naposteltavat ja alkoholittomat juomat. Business loungen puolella taas saa myös lämpimän ruoan ja alkoholijuomia. Oli hämmentävää sekoitella itselleen lauantai-illan mojitoa ja nauttia kuohuviiniä ruoan kanssa. Olisi myös tehnyt mieli nauttia kahvi konjakilla, mutta jätin väliin, koska en ole yhtään konjakki-ihminen.

Tallinna

Lounge on juuri sopiva valinta näinä aikoina, jos ihmisjoukot epäilyttävät. Loungessa on väljää, ja ruoat ja juomat saa hakea itse haluamassaan välissä. Etenkin teinit olivat erittäin vaikuttuneita loungen tarjonnasta, ja käyttivät parituntiset tehokkaasti syömiseen. Terveisiä vain sille ystävälliselle Starin henkilökunnan jäsenelle, joka jaksoi täyttää suklaamousseriviä kerta toisensa jälkeen, ja hakea tyhjiä kuppeja pois pöydästä.

Tallink City Hotel paljastaa charminsa pala palalta

Tallinnassa majoituimme vasta remontoidussa Tallink City Hotelissa, joka sijaitsee aivan legendaarisen Viru Hotellin kyljessä. Perille on siis aina helppo löytää, kun seuraa taivasta kohti kurkottavaa naapuria. Tallink City Hotel avattiin viime kesänä täysin uudistettuna, ja uudistus on mielestäni onnistunut todella hyvin. Hotelli on nyt tyylikäs, mutta samalla helposti lähestyttävä. Eniten hotellissa ihastuttivat yksityiskohdat, joita arkkitehti Meelis Press on loihtinut joka puolelle.

Tallinna
Tallinna

Me majoituimme kahdessa yhdistettävässä huoneessa, joista toiseen meille oli laitettu lisävuode. Huoneet ovat aika pieniä, mutta riittäviä. Äänieristys oli hämmentävän hyvä, sillä edes välioven kautta ei tullut mitään ääniä huoneeseen.

Pääsimme kurkkaamaan myös muutamaan muuhun huonetyyppiin, ja ihastuimme erityisesti kadun puoleisiin sviitteihin, joista oli ihana maisema vanhaan kaupunkiin. Tallink City Hotelista löytyy myös Viron ainoa lasten sviitti, joka on sisustettu pallotuolilla, puolapuilla ja lelukasalla. Tämä lasten sviitti oli erittäin inspiroiva ja luulen, etteivät omat lapseni suostuisi lähtemään sieltä minnekään. Sviitissä on vanhemmille oma makuuhuone ja näitä kahta huonetta yhdistää yhteinen kylpyhuone.

Tallinna
Tallinna

Pääsimme myös kurkkaamaan hotellin relaxation areaan, joka on vain aikuisille. Alimmassa kerroksessa sijaitseva pimeä ja kellarimainen tila sisältää kolme erilaista saunaa ja tiloja rentoutumiseen. Tänne haluan seuraavalla kerralla.

Tallinna
Tallinna

Kuulin etukäteen ystävältä uudistetun hotellin olevan aika kolkko. Kieltämättä itsellenikin tuli ensin sellainen vaikutelma, mutta nopeasti aloin löytää yksityiskohtia, jotka pehmensivät kokonaisuutta. Esimerkiksi alimman kerroksen leikkitila oli ihana: jokaisen kulman takaa tuli joku uusi mahdollisuus leikkiin. Ihastuin suunnattomasti myös kaikille avoimeen silityshuoneeseen, jossa oli myös pyykkikone, höyrytin ja erilaisia ompelutarvikkeita kauniissa purkeissa. Huone oli kaikkea muuta kuin kolkko.

Tallinna
Tallinna
Tallinna
Tallinna

Hotellin erikoisuus ovat kuntoiluun tuunatut portaat. Perusportaikkoon on lisätty puolapuita, jotka mahdollistavat lihasharjoittelun porrasjuoksun lomassa. Tällä tavalla hotellissa on korvattu kuntosalin puute.

Tallinna
Tallinna

Yksi remontin suurimmista rakenteellisista muutoksista oli yökerhon poistaminen kokonaan. Tästä ratkaisusta ei voi olla kuin tyytyväinen, sillä tällä hetkellä Tallink City Hotel on tyylikäs ja rauhallinen majoituspaikka kaikenlaisille matkaajille. Yökerhoa kaipaavat löytävät varmasti mieleisensä lähikortteleista.

Tallinna
Tallinna
Tallinna

.

Tallinnassa riitti pelkkä tunnelman aistiminen

No entä sitten itse Tallinna? Se oli ihana, kuten aina. Pyörittelin etukäteen mielessäni Tallinnan eri museoita Fotografiskasta Elokuvamuseoon, mutta lopulta päädyimme nauttimaan kaupungista vain kävellen. Tammikuinen sunnuntai oli mukavan leuto, eikä missään ollut ruuhkaa. Jopa vanhan kaupungin kadut olivat hiljaisia ja niillä sai vaellella ihan rauhassa. Pyörähdimme myös Telliskivessä, jonka baarit ja kesäterassit odottivat selvästi lämpimämpiä ilmoja.

Tallinna
Tallinna
Tallinna

Kävimme illallisella Tai Bohissa ja haimme teineille iltapalaa Mäkkäristä. Kaikkialla sisätiloissa tultiin heti sanomaan, jos maskit puuttuivat tai olivat edes hetkellisesti pudonneet sekä suun että nenän päältä. Myös hotellin aamiaisella maskeja piti käyttää joka kerta pöydästä noustessaan. Minulla oli koronan suhteen turvallisempi olo kuin kertaakaan Helsingin metrossa.

Tallinna

Paluu Helsinkiin muistutti kuitenkin Viron matkailun alkuajoista 1990-luvun alusta, jolloin aina laivasta päästäkseen piti jonottaa ikuisuus passin tarkastusta varten. Nyt jonot lähtivät heti laivan ovelta, mutta tarkoituksena oli varmistaa maahantulijoiden rokotus- tai testistatus. Olin ihan tyytyväinen, etten ollut ostanut kannettavaksi jotain painavaa tölkkilaatikkoa.

On ihmeellistä, miten jo yksi yö Tallinnassa piristi mieltä tämän kaiken keskellä. Yöpyminen hotellissa, illallinen ravintolassa ja vaeltelu kapeilla kujilla muistuttivat niistä ajoista, kun tätä saattoi tehdä tuosta vain. Oli ihanaa muistaa, että se on mahdollista nytkin, vaikka vaatiikin ihan erilaista suunnittelua ja varautumista muutoksiin. Uskallan kuitenkin sanoa, että Tallinna on taas täällä.

Tallinna

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  4 helmikuun, 2022 at 11:24 pm

  Tuo Business lounge vaikuttaa hyvältä ratkaisulta, minäkin olisin varmaan päätynyt siihen valintaan. Ja ei minullakaan kuvien perusteella ainakaan tullut fiilistä, että hotelli olisi ollut kolkko, ja nuo portaat kuulostavat mainiolta ratkaisulta. Mutta käymällä itse katsomassa, niin sillä se oma fiilis vasta selviää. Yleensä tulee paikassa kuin paikassa suunniteltua erilaista tekemistä, mutta tallinna on yksi niistä harvoista paikoista, jossa kaupunkiin tulee tutustuttua aina kävellen.

  • Reply
   Katja / Lähtöselvitetty
   16 helmikuun, 2022 at 5:52 am

   Tallinnan ongelma minulle on se, että päädyn aina tallustelemaan samoja polkuja. Etenkin ennen koronaa yritin ihan tosissani keksiä uutta tekemistä siellä, koska myös kävelyetäisyydeltä löytyy kaikkea mielenkiintoista. Nyt edellisestä vierailusta oli kuitenkin niin pitkä aika, että oli ihan mukava käydä taas vanhoilla tutuilla vanhan kaupungin kulmilla. Etenkin, kun en muista, olenko päässyt koskaan kävelemään niillä yhtä tyhjinä.

Leave a Reply