Melontaa Mäntsälässä
Suomi

Mäntsälässä voi meloa turvallisesti

*Kaupallinen yhteistyö: Elämyksen taika

Patikointi on ihanaa. Mutta kun sitä on nyt tullut tehtyä viikonloppu toisensa jälkeen, on aika kokeilla jotain ihan muuta. Ystäviäkin olisi ihana nähdä – mutta sillä tavalla turvallisesti.

Me kokoonnuimme viime viikonloppuna neljän ystävän kesken viettämään aurinkoista sunnuntaipäivää. Tavoitteena oli ulkoilla, ja viettää ihanaa aikaa yhdessä hyvillä turvaväleillä.

Ratkaisuksi löytyi viime syksyltä tuttu Sarvikota Mäntsälässä. Julian emännöimä Elämyksen taika pitää yllä Sarvikotaa ja sen vieressä olevaa laavua, sekä vuokraa kanootteja ja sup-lautoja, joilla pääsee omatoimisesti tutustumaan Mustijokeen.

Mäntsälä

Mäntsälä

Mäntsälä

Melominen on hyvä harrastus myös näinä aikoina. Kanootissa tulee pidettyä kaveriin yli metrin turvaväli, eikä niillä kannata muutenkaan mennä liian lähelle toista kanoottikuntaa. Joella meloessa voi keskittyä kauniisiin maisemiin ja keväisen luonnon heräämiseen. Mustijoella linnut lentelivät ylitsemme pareittain, ja pajunkissat olivat vallanneet joen penkat.

Mäntsälä

MäntsäläMäntsälä

IMG_0615

Me testasimme samalla Elämyksen taian uutta kännykkäpeliä, jolla tehdään melontareitin aikana alueeseen liittyviä tehtäviä. Kännykälle avattavan ActionTrack -ohjelman avulla pääsee seuraamaan sekä omaa että kilpakumppanien etenemistä reitillä, ja pääsee kisaamaan tietoudessa.

Mäntsälä

Me tosin totesimme, että kanootissa kannattaisi tehdä selkeä työnjako siitä, kumpi vastaa peliin ja kumpi ohjaa sillä aikaa kanoottia. Rantapajukot kun heiluivat aina, kun me lähdimme kaikki kerralla vastaamaan kysymykseen voittaaksemme toisemme.

Meloimme yhteensä noin kuuden kilometrin matkan Sarvikodalta Hirvihaaran kuntomajalle. Tämän matkan varrelle mahtui niin metsäaukean reunaa kuin tiheää metsikköäkin. Noin puolessa välissä on pieni koski, jonka yli uitimme kanootit. Tämä oli ennakoitua haastavampaa, mutta laittoi meidän tiimityötaidot hyvin testiin.

Mäntsälä

Mäntsälä

Aivan lopussa vielä alitimme Hyvinkään tien, kunnes rantauduimme juuri ennen isompaa koskea. Reitiltä on mahdoton eksyä, ja se sopiikin siksi hyvin myös omatoimisille melojille.

Kanoottien ja sup-laudan lisäksi Sarvikodalla voi vuokrata käyttöönsä laavun ja sen tulipaikan. Ennen joelle lähtöä me grillasimme laavulla makkarat ja paistoimme letut. Myös nuotiopaikalla on helppo pitää tarvittava turvaväli, kun paistaa makkarat pitkillä kepeillä ja asettuu eri puolille tulisijaa.

Mäntsälä

Mäntsälä

Mäntsälä

Niin kauan kun pystymme ulkoilemaan turvallisesti ja riskeeraamatta omaa ja muiden terveyttä, kannattaa sitä tehdä oman mielen virkistämiseksi. Ainakin minulle muutamakin tunti metsässä tuo niin hyvän olon, että sen voimalla jaksan istua sisällä seuraavan viikon.

Mäntsälä

Mäntsälä

Mäntsälä

Tämä neljän ystävyksen retki Mäntsälään myös antoi pienen toivon kipinän siitä, että maailma ei ole vielä kuitenkaan ihan ylösalaisin. Kaikista poikkeusoloista huolimatta me voimme edelleen mennä keskelle metsää ja nauraa yhdessä kaikelle. Meillä onneksi on kaikilla kantavat äänet, joten hyvät jutut kuuluvat vähän kauempaakin.

Jos haluatte lähteä puhdistamaan päätänne melonnan merkeissä, kannattaa käydä katsomassa erityisesti Elämyksen taian Facebook-sivua, jolle Julia päivittää kalenteria. Luvassa on ainakin Vastaisku mökkihöperyydelle -päiviä, ja toukokuussa alkavat taas suositut Jokamiesmelonnat.

Ja kannattaa käydä lukemassa meidän viime syksyn seikkailuista samoissa maisemissa.

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  24 huhtikuun, 2020 at 11:45 am

  Kuulostaa kyllä mukavalta retkikohteelta. Lapsuuden jälkeen olen melonut vain Etelämantereella, mutta siellä ainakin tunsi olevansa jotenkin todella lähellä luontoa. Voisin yrittää kesällä käydä jonkun kurssin ja tehdä muutamankin melontaretken!

  • Reply
   Katja / Lähtöselvitetty
   28 huhtikuun, 2020 at 7:40 am

   Melominen Etelämantereella kuulostaa kyllä eksoottiselta. Mulle käy aina niin, että kun pääsen kanoottiin, alan haikailla sinne uudestaan mahdollisimman pian. Väleissä tuo mukava tekeminen meinaa aina unohtua, mutta kanootissa sen taas muistaa, miten mukava sen kanssa on lipua eteenpäin. Mustijoella melominen on vielä todella helppoa, kun virtausta ei juuri ole. Enemmän saa jarrutella vauhtia, ettei matka lopu liian aikaisin.

Leave a Reply