Tanska

Voiko Legoja olla liikaa?

* Yhteistyössä Legolandin kanssa

Tiedättekö sen tunteen, kun yöllä pimeässä asunnossa astuu lego-palikan päälle ja tekisi mieli huutaa kovaan ääneen? Tai sen korvia vihlovan äänen, joka syntyy, kun lego-palikoiden joukosta etsii raivoisasti jotain tiettyä palaa? Nämä aistihavainnot taitavat yhdistää suurinta osaa ihmisistä, joiden kotona on joskus asunut legoilla leikkivä lapsi.

Lasten mielestä legoja ei voi koskaan olla liikaa. Niiden olemukseen jotenkin kuuluu, että niitä pitää olla älyttömän paljon. Ja jos jossain paikassa niitä on juuri niin paljon, niin tietenkin Billundin Legolandissa, jossa niitä on 65 miljoonaa kappaletta.

Jos Legolandissa on paljon legoja, on niitä myös huvipuiston omassa hotellissa Hotel Legolandissa, jossa me majoituimme elokuisella matkallamme. Hotelli onkin lähes kiinteä osa huvipuistoa, sillä se on yhdistetty huvipuistoon lyhyellä kävelysillalla, jota pitkin pääsee sivuportista suoraan keskelle huvituksia. Hotelli myös jatkaa huvipuiston estetiikkaa, sillä samat hahmot ja rakennelmien runsaus jatkuvat myös hotellin puolelle.

IMG_1110

IMG_1097

Hotel Legolandissa on yhteensä 223 huonetta, joista 154 on erilaisia teemahuoneita. Me majoituimme piraattihuoneessa, jossa sängynpäätyä koristi legoista tehty pääkallo ja lapsille tarkoitetun kerrossängyn takana oli suuri aarrekartta. Piraattihuoneisiin johdattivat käytävät, joiden kokolattiamatto muistutti laivan kantta lankkuineen ja pudonneine jalokivineen. Minun ketteryyteni laitettiinkin koko ajan koetukselle, kun en saanut astua minkään matossa olevien esineiden päälle, vaan ne piti osata kiertää – tai tarvittaessa vaikka hypätä yli.

DSC_0052

DSC_0058

Täydellisen Legoland-kokemuksen saavuttamiseksi Hotel Legoland onkin aivan ehdoton. Joka puolella levittäytyvät lego-hahmot sekä lukuisat rakentelupaikat muistuttavat koko ajan siitä, miksi siellä ollaan. Lapsille on paljon erilaista ohjelmaa rakennuskilpailusta tehtävärataan, ja aina palkintona on lisää legoja. Lego-pussi jopa odotti pientä vierasta hotellihuoneen sängyllä, kun sinne vihdoin pääsimme tutustumaan.

Hotellista kuitenkin tulee auttamatta mieleen ruotsinlaiva: se on aivan oma todellisuutensa, jonka kyytiin astutaan, ja jonka annetaan kuljettaa omaan suuntaansa. Aamiainen aloitetaan valtavasta tungoksesta, kun kaikki tähtäävät samaan huvipuiston aukeamiseen, tasan kello kymmeneltä, ja ilta päätetään samaan ravintolaan, jonka buffet ei ainakaan kahden päivän aikana muuttunut mihinkään. Toisaalta lapset saivat jälleen kerran rakennella legoilla sillä aikaa, kun aikuiset nauttivat jälkiruokajuustoista.

IMG_1112

Vaikka Hotel Legoland toimi oikein hyvin majoituspaikkana tällä tutustumiskäynnillä, iski jossain vaiheessa jo oikea lego-ähky. Kun aamulla ensimmäiset kasvot eivät ole vieressä nukkuvan lapsen, vaan yöpöydällä vartioivan lego-apinan, tekee mieli äkkiä paeta vessaan. Tosin vessassa ovat ensimmäisenä vastassa merirosvo-suihkuverho, sekä pöntön yläpuolella oleva lego-perhonen, joka heijastuu peilin kautta. Kaikkialla, mihin katseensa kääntää, on jonkinlainen lego-rakennelma, jota täytyy jäädä ihastelemaan.

DSC_0048

Hotel Legoland on siis ehdottomasti Legolandin asialle omistautunut majapaikka. Minkäänlaista kosketusta Tanskaan tai edes Billundiin siellä ei kuitenkaan saa. Vaikka Billundin keskustaan on vain kilometrin verran matkaa, ei sinne tule kovin helposti lähdettyä. Me kävelimme sinne kauppaan toisena iltana, emmekä nähneet matkalla oikeastaan mitään muuta kuin Legon pääkonttorin, sekä rakenteilla olevan Lego-talon. Kauppa sentään oli suuri ja hieno, ja vähän harmittelinkin, ettei tullut käytyä siellä jo ensimmäisenä päivänä ja ostettua eväitä huvipuistopäivää varten. Olisi säästynyt rahaa useamman kruunun.

Hotel Legoland on täysin oikea valinta, jos haluaa tarjota perheelleen äärimmäisen lego-kokemuksen. Jos tarkoituksena on uida legoissa niin kauan kuin pinnalla suinkin pysyy, kannattaa varata piraattihuone, tai joku muu tarkasti suunniteltu teemahuone. Ei kuitenkaan kannata antaa nurkassa istuvan rotan säikäyttää, sillä sekin kuuluu suunnitelmaan. Jos taas haluaa vilkkaan Legoland-päivän jälkeen tyhjentää päänsä kaikesta hälinästä ja ehkä hieman jopa tutustua tanskalaiseen elämänmenoon, kannattaa ehkä harkita jotain muuta majoitusta. Esimerkiksi Lähtöportti-blogin Mika antoi juuri pari hyvää vinkkiä omassa blogissaan.

IMG_1115

Jos Hotel Legolandin hintataso kuitenkin kiinnostaa, kannattaa pysyä kuulolla, sillä seuraavassa postauksessa yritän hahmotella sitä, mitä tällainen matka tulisi meidän viisihenkiseltä perheeltämme maksamaan.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Mika / Lähtöportti
  4 syyskuun, 2016 at 9:42 am

  Kiitokset linkkauksesta! Tosi mielenkiintoista lukea, millainen kokemus Legolandin oma hotelli oli. Kuulostaa kyllä vastaavan pitkälti kuvitelmiani. Lego-teema on siis vahvasti esillä ja jokainen voi itse miettiä, onko se pelkästään hauskaa vai meneekö jo vähän yli 🙂 Varmasti kuitenkin ehdoton paikka, jos haluaa mainitsemasi äärimmäisen lego-kokemuksen, lentää suoraan Billundiin, eikä ole autoa käytössä.

  • Reply
   lahtoselvitetty
   4 syyskuun, 2016 at 7:03 pm

   Suora lento Billundiin oli kyllä äärimmäisen kätevä. Itse vain laskeskelin koko ajan hintalappua reissulle tuolla kätevimmällä tavalla. Tanska kun ei ole niin suuri maa ja autoillessa myös voisi saada hieman käsitystä siitä, missä oikein on, eikä vain tupsahtaa keskelle huvittelualuetta. Mutta jos on enemmän rahaa kuin aikaa, niin ehdottomasti suosittelen suoraa lentoa Billundiin ja majoittumista Hotel Legolandissa.

 • Reply
  Teija / Lähdetään taas
  4 syyskuun, 2016 at 10:46 am

  Hah 😀 Meidän puolitoistavuotias sai juuri ensimmäiset legopalikkansa, ja jo tästä innostuksesta voisin päätellä, että parin vuoden päästä mekin olemme matkalla Legolandiin 😀 Vielä niitä legoja on meillä onneksi niin vähän, että ne saa suht nopeaan raivattua yöksi pois lattialta. Saa nähdä, miten on asia vaikkapa joulun ja joululahjalegojen jälkeen. 😀

  • Reply
   lahtoselvitetty
   4 syyskuun, 2016 at 7:07 pm

   Meillä legot ovat vallanneet jo merkittävän osan asunnosta, joten Legoland oli oikein luonteva vierailukohde meille. Toivottavasti seuraavalla kerralla saan koko perheen mukaan, sillä esikoista jäi hieman kaivelemaan se, että pikkusisko pääsi mukaan, mutta hän ei. Meidän puolitoistavuotias on myös ihan hurahtanut legoihin, mikä tosin saattaa johtua siitä, että hän on koko ajan niiden ympäröimänä. Hän tosin mieluummin näpertelee pikku-legojen kuin dublojen kanssa, vaikka isommat olisivat hänelle ehdottomasti sopivammat.

Leave a Reply