Espanja Eurooppa

Vahvistaako poikkeus säännön vai joudunko syömään sanani?

Voiko keskellä kesää lähteä etelään?

Aurinko laskee klo 22.49 ja nousee klo 3.39. Pimeys alkaa klo – ja päättyy klo – .

Elämme Suomessa sitä aikaa vuodesta, kun pimeys ei enää tule. Aurinko laskee siinä vaiheessa, kun suurin osa perheestä on jo nukkumassa, ja sen jälkeenkin on korkeintaan hämärää. Mökillä näkee tassutella vessaan vaikka aamuyöstä ilman pelkoa polulta eksymisestä.

Tätä iloa ei kuitenkaan kestä kauan: jo viikon päästä juhlimme juhannusta, jonka jälkeen päivät alkavat taas lyhentyä. Ennen kuin huomaakaan, on vessareissuille taas varustauduttava taskulampun kanssa.

Kannuskoski

Tästä syystä en olekaan juuri suostunut matkustamaan ulkomaille tähän aikaan vuodesta. Niin ihana kuin vaikkapa Etelä-Eurooppa olisikin, en millään malta jättää Suomen kesää ja vihreää luontoa. Juuri nyt se on minun mielestäni parhaimmillaan: uskomattoman vihreä ja täynnä kukkaan puhkeavaa maisemaa.

Kannuskoski

Täällä sitä nyt kuitenkin ollaan: Espanjan auringon alla! Vaikka lähdin torstaina 20-asteisesta Kaipiaisesta, on täällä vielä paljon lämpimämpää. Jo laskeutumisvaiheessa kapteeni kuulutti lämpötilan olevan noin 27 astetta, ja päiväsaikaan asteet ovat kivunneet ainakin 36 asteeseen. Kaiken lisäksi asunnostani puuttui ilmastointi, minkä vuoksi kierränkin nyt tavaroineni ilmastoinnin perässä. Onneksi sentään jätin villapaidan pois matkatavaroista viime tipassa – olisinpa ottanut mukaan edes jotain hellevaatteitakin.

Olen täällä, koska sain mahdollisuuden lentää Barcelonaan tutustumaan Katalonian alueen makuihin, enkä voinut jättää tilaisuutta käyttämättä. Katalonian ruoka on ollut lähellä sydäntäni jo niin pitkään, että odotan innolla jokaista uutta ruokaa ja maistiaista. Ja onhan tämä hyvää valmistautumista Suomen kesään ja grillikauteen. Tämän viikonlopun jälkeen minulle luultavasti kelpaa vaikka grillimakkara, kun olen tankannut vatsani täyteen Katalonian herkkuja.

Näiden neljän päivän aikana on ohjelmassa ruokateemainen kierros Costa Bravan alueella. Barcelonasta näen tälläkin kerralla vain lentokentän, mutta sitäkin suuremmalla innolla odotan Costa Bravan alueeseen tutustumista.

Kannuskoski

Tämä on samalla minulle erinomainen mahdollisuus testata omaa teoriaani: olenko ollut koko ajan oikeassa, ettei keskellä valoisaa Suomen kesää ole mitään järkeä lähteä etelään, vai joudunko syömään sanani ja toteamaan, että matkailussa on puolensa jopa kesällä. Toistaiseksi tilanne näyttää hieman kääntyvän edellisen puoleen: tänään on nimittäin luvassa +36 astetta, paahtava aurinko ja kaupunkikierros Gironassa. Toivottavasti Suomessa sataa vettä.

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Fiia
  17 kesäkuun, 2017 at 9:52 am

  Itsellä on nyt ekaa kertaa elämässäni sellainen fiilis, että olisin mieluummin Suomen kesässä, kuin muilla mailla. Onneksi sinne pääsee jo kahden viikon päästä ja toivon mukaan parhaat kesäkelit on säästyneet heinäelokuulle! 😀 ihanalta kuulostaa etelänreissussi joka tapauksessa 🙂

  • Reply
   Katja / Lähtöselvitetty
   22 kesäkuun, 2017 at 2:11 pm

   Juhannuskelit eivät nyt näytä kovin lupaavilta, mutta toivottavasti sää paranee heinäkuussa. Ihanan vihreää täällä on kuitenkin jo nyt!

 • Reply
  Teija / Lähdetään Taas
  23 kesäkuun, 2017 at 11:57 am

  Aina kannattaa lähteä matkaan 😉 Minä en ole oikein koskaan osannut samaistua ajatukseen, ettei Suomen kesästä kannattaisi lähteä minnekään. Onhan valoisat yöt ihania, mutta niin on reissut etelämmässäkin. Ihanat pimeät ja varmasti lämpimät illat ja takuuvarmat hellelukemat kellon ympäri.
  Osa kesästä on kyllä ihanaa viettää mökeillä järvimaisemissa, mutta ei minua haittaisi, vaikka yhden kesän nekin hyppäisi ohjelmasta yli. Tänä kesänä me kyllä ehditään myös mökkeilemään Välimeren auringon lisäksi. Toivotaan siis, että helteet oikeasti saapuisi Suomeen asti.

  Ihanalta kuulostaa tuo teidän makumatka. Olisi ollut täsmälleen kuin tällaiselle suurelle nautiskelijalle ja herkkupepulle tehty 😀 Olen kyllä kade 🙂

  • Reply
   Katja / Lähtöselvitetty
   25 kesäkuun, 2017 at 7:53 pm

   Meidän kesiä määrittelee vahvasti myös se, että ostettiin muutama vuosi sitten oma mökki. Jos ei siellä ehdi olemaan kesäaikana, tuntuu paikan pitäminen tuhlaukselta. Toisaalta kyllä nautin jokaisesta hetkestä siellä – se on juuri oikeaa vastapainoa arjelle keskellä Helsinkiä. Voisin kyllä ehkä tottua matkustamaan myös kesällä, mutta ainakin tällä kerralla lähes +40 helteet tuntuivat vähän ikäviltä. Tosin kun taas juhannuksen vietti tiukasti villapaita päällä, tuli lämpöön jo vähän ikävä.

Leave a Reply