Matkustamisesta

Uusi alku

Kevät on uuden syntymisen aikaa. Meille on kevään aikana syntynyt paitsi uusi vauva ja uusi rakennuslupa myös kaikenlaisia uusia suunnitelmia matkustamisen suhteen. Tämän vuoden kohteina ovat pari kotimaan kylpylää ja vanha tuttu Thaimaa. Niistä lisää myöhemmin.

Ajattelin kuitenkin, että myös tämä tekstikokoelma saisi kokea uuden alun. Sitä varten minun täytyy asettaa muutama tavoite:

1.) Ryhdyn spontaaniksi. Vaikka pitkien tekstien kirjoittaminen on antoisaa, se myös harventaa julkaisuväliä. Tärkeimmät asiat myös ehtivät unohtua välissä. Matka-asioita täytyy joskus myös tarkastella eteenpäin, eikä vain aina tuijottaa menneisyyteen.

2.) Opettelen tekniikan. Parasta minulle olisi, jos voisin vain kirjoittaa tekstiä välittämättä muusta, mutta eihän sitä nyt itsekään kestä katsella susirumaa ulkoasua. Minun on siis pakko opetella käyttämään tätä systeemiä niin, että tekstistä saa jotain selvää ja sen löytää toisenkin kerran. Tekniikkaan liittyvät myös valokuvat: matkakuvat ovat kyllä kamerassa ja tietokoneella, mutta eivät täällä tekstin seassa. En toki edelleenkään aio tehdä tästä mitään kuva-albumia, mutta ei kai palmumaisema siellä täällä hommaa heikommaksikaan tee.

3.) Muistan yksityiskohdat. Jokaiselta matkalta olen tottunut kirjaamaan ylös erilaiset tunnelmat ja tilanteet, mutta konkreettisia yksityiskohtia ei löydy enää mistään. Olisihan se mukava tarkistaa vielä myöhemminkin, mikä se hotelli siellä Key Westillä oikein oli, tai mistä Bangkokin ravintolasta sai sitä erityisen hyvää kanaa cashew-pähkinöillä (tähän toiseen vastaus on luultavasti “ihan mistä tahansa”).

Tässä siis tavoitetta kesälle 2015. Tarkastan tilanteen viimeistään syyskuussa Holiday Club Saimaan uima-altaan reunalla.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply