Lasten kanssa Suomi

Uskallatko hypätä kolmesta metristä? Lapsi juhli synttäreitään Viihdekeskus Flamingossa

*Yhteistyössä Viihdekeskus Flamingo / FlamingoSpa

Perheellämme on ollut jo usean vuoden ajan perinteenä lähteä marraskuussa lomalle. Tuolloin Suomessa on pimeää ja märkää, eikä saapuva joulu jaksa vielä innostaa. Yhtä kauan meillä on ollut perinteenä herätä loman viimeisinä päivinä toteamaan, että esikoisen syntymäpäivät ovat ”ihan kohta”, eikä mitään ole vielä mietitty.

Erityisesti kaverisynttärit aiheuttavat aina päänvaivaa, koska ne ovat tärkeät (tärkeämmät kuin mummojen kahvittaminen) ja joulukuun koittaessa kaikkien kalenterit ovat aina täynnä. Kaikki suhaavat joulukonsertista ja puurojuhlasta toiseen ja pysyttelevät metrin päässä muista ihmisistä, etteivät vain saisi loppupäivinä sitä flunssaa, joka kaataa jouluksi sängyn pohjalle. Lisäksi jokainen, joka on kestinnyt kotonaan edes muutamaa alaikäistä lasta ja keksinyt heille ohjelmanumeroita aarteenetsinnästä ongintaan, tietää, ettei kotisynttäreistä selviä ilman erityisen suurta ahdistusta. Tämän voi nähdä jo vanhempien kasvojen väristä, kun he saapuvat eteiseen saattamaan taas yhtä vastaan rimpuilevaa lasta, joka sokerihumalassaan haluaisi vielä kerran roikkua kattolampusta.

Koska aikaa valmistautua on aina niin vähän, olemme kokeilleet kaikenlaisia valmiita ratkaisuja aina Leikkiluolista Kansallismuseoon asti. Ne ovat yleensä olleet mukavia, mutta eivät mitenkään halpoja. Yleensä vanhemmille jää niistä käteen muutama hassu hedelmäkarkki ja viisi unohtunutta pipoa tai hanskaa, jotka sitten pitää kuljettaa kotiin. Eikä päivänsankarikaan ole aina nauttinut juostessaan hiki päässä kavereiden perässä ja yrittäessään puhua toiselle edes yhden sanan.

Tänä vuonna kokeilimme taas jotain uutta: esikoinen ilmoitti jo varhaisessa vaiheessa, ettei halua isoja kaverisynttäreitä. Sovimme, että hän voisi ottaa kolme parasta ystäväänsä, ja tekisimme yhdessä jotain kivaa. Näin saisimme käyttöön enemmän rahaa yhtä lasta kohden kuin kestitessä isoa joukkoa. Paikaksi valikoitui Viihdekeskus Flamingo Vantaalla, koska lapsi halusi päästä kylpylään.

Juhlapäivä osui joulua edeltävälle lauantaille. Lähdimme matkaan kahden aikuisen, juhlakalun ja hänen ystävänsä, sekä pikkusiskojen voimin. Toinen ystävä sairastui juuri ennen lauantaita, joten hän joutui jättämään kylpyläreissun väliin, mutta tyttökaksikko näytti nauttivan olostaan ilman muitakin.

Viihdekeskus Flamingo

Hiki pintaan Naurusaaressa

Ennen kylpylään menoa kävimme tutustumassa viihdekeskuksen sisäseikkailupuistoon Naurusaareen. Omasta aloitteestamme emme olisi varmaan menneet sinne, mutta Viihdekeskus Flamingo tarjosi meille piipahduksen. HopLoppeihin ja muihin verrattuna Naurusaari on huomattavan pieni, mutta samalla myös paljon helpommin hallittavissa oleva tila. Lapset eivät päässeet katoamaan näkyvistä, vaikka toinen aikuisista lähtikin käymään kaupassa tässä välissä.

Naurusaari on ehkä parhaimmillaan 5-8-vuotiaille lapsille. Kolmasluokkalaiset jaksoivat vähän aikaa kiipeillä korkealle viritetyissä putkissa ja roikkua naruissa, mutta aika pian he alkoivat notkua minun luonani. Hienoa oli, että myös yksivuotiaalle oli paljon tekemistä: pehmeällä alustalla oli paljon leluja, joilla hän pystyi leikkimään joutumatta isompien juoksureitille. Oli myös onni, että lauantai-iltapäivästä huolimatta lapsia oli aika vähän, joten liikkumispeleihin mahtui hyvin mukaan.

Viihdekeskus Flamingo

Viihdekeskus Flamingo

Vietimme Naurusaaressa noin tunnin verran, mikä oli juuri sopiva aika meidän kokoonpanollemme. Tuon ajan he jaksoivat juosta ja tutustua paikkaan, mutta lähtivät ilman taistelua eteenpäin.

Juhla-ateria Hesburgerissa

Tämä oli minun ensimmäinen vierailuni Viihdekeskus Flamingossa, enkä tajunnut etukäteen, kuinka hyvä ravintolavalikoima siellä on. Mietin erilaisia ruokailuvaihtoehtoja, mutta kun näin Naurusaaren ulkopuolella olevan ravintolajonon, totesin synttärisankarin voivan valita mieleisensä paikan, ja varmasti saisimme vatsat täyteen. Voittekin ehkä arvata, että kaikenlaisten etnisten ravintoloiden ja pizzerioiden vierestä hän valitsi tietenkin sen Hesburgerin, johon me sitten kiltisti kävelimme.

Viihdekeskus Flamingo

Myös kylpylän puolella olisi ollut mahdollista syödä. Siellä palvelee kylpylän oma kahvila, josta saa ainakin hodareita, ja siellä voi maksaa kylpylärannekkeella, johon on tullessa ladattu maksuominaisuus. Yläkerrassa taas on Hesburger, joten olisimme saaneet samat hampurilaiset sieltäkin. Hesburgerilla vain ei valitettavasti voi maksaa kylpylärannekkeella, joten rahaa pitäisi ottaa mukaan pukuhuoneesta.

Itse olin kuitenkin tyytyväinen ravintolavalintaamme, sillä en ole koskaan ollut erityisen innoissani syömisestä uimapuvussa – paitsi jos olemme hiekkarannalla ja lämpöä on vähintään 30 astetta. Silloinkin yleensä vedän jonkun lakanan uimapuvun suojaksi. Ja koettakaapas antaa yksivuotiaalle hampurilainen ja ketsuppia, jälkiruokajäätelöstä puhumattakaan: siitä seuraa aivan varma suihkureissu.

Viihdekeskus Flamingo

Hiet pois trooppisessa kylpylässä

Vaikka Flamingo on ollut toiminnassa jo vuosia, en ole koskaan käynyt siellä. Yllätyinkin iloisesti kylpylän tasosta: se oli paljon enemmän minun mieleeni kuin yksikään Holiday Clubin kylpylä, jossa olen käynyt. Flamingossa on hyvä pienten lasten allas leluineen, iso syvempi allas, hyppyallas ja vielä viihdeallas temppuratoineen ja pallokenttineen.

Vesiliukumäkiä on monenlaisia, ja pari niistä sijaitsee aivan lastenaltaan vieressä, joten saatoin vilkuilla yhtä aikaa mäkeä laskevia koululaisia ja lasten altaassa leikkiviä pienempiä. Nämä liukumäet ovat kaiken lisäksi sen verran helppoja, että minäkin uskaltauduin ne laskemaan. Hurjemmille laskijoille löytyy Magic Maya -liukumäkitunneli sekä pitkä Villivirta, johon kuitenkin on 10 vuoden ikäraja.

©FlamingoSpa

flamingospa

©FlamingoSpa

vesipuisto_familia_flamingospa_liukumaki

©FlamingoSpa

koe-vesipuisto-5

Flamingon kylpylässä alle 10-vuotiaat lapset eivät saa olla uimassa ilman aikuista. Koska vietimme 9-vuotissynttäreitä, piti meitä olla kaksi aikuista lasten kanssa. Se olikin oikein hyvä, koska ison altaan ja lastenaltaan välissä ei ole näköyhteyttä, mikä oli minulle ainoa miinus kylpylässä.

Tuliko juhlafiilis?

Jos lapsi on tottunut perinteisiin syntymäpäiviin, joissa kaverit tuovat kasan lahjoja ja sen jälkeen syödään kakkua, on vierailu Flamingossa jotain muuta. Toki sinnekin saa järjestettyä perinteisiä synttäreitä, mutta meidän tavoitteenamme oli nimenomaan panostaa päivänsankarin ja parin parhaan kaverin yhdessäoloon. Siihen tämä vierailu toimi mainiosti.

Perhelippu kylpylään maksaa viikonloppuna 68 euroa ja siihen sisältyy kaksi aikuista ja kaksi lasta. Lisälapsi maksaa viikonloppuna 10 euroa (alle 3-vuotiaat pääsevät maksutta). Tällä kerralla Viihdekeskus Flamingo tarjosi meille kylpyläkäynnin, mutta normaalisti tällä kokoonpanolla hintaa tulisi siis yhteensä 78 euroa.

Naurusaareen taas yli kolmevuotiaan sisäänpääsylippu maksaa 14 euroa ja 1-3-vuotiaan lippu 7 euroa (aikuiset pääsevät ilmaiseksi), joten meidän lippumme olisivat maksaneet yhteensä 49 euroa. Ruokaan Hesburgerilla voin laskea menneen noin 40 euroa.

Vietimme Viihdekeskus Flamingossa noin viisi tuntia ja yhteensä tämä päivä olisi tullut maksamaan meille 167 euroa. Puolentoista tunnin syntymäpäivät esimerkiksi HopLopissa maksavat halvimmillaan 20,50 euroa / lapsi, ja jos haluaa tarjota yhtään tukevampaa syötävää, nousee hinta 29 euroon / lapsi. Flamingoon kuluvalla summalla saisi siis HopLopissa synttärit juhlakalun lisäksi neljälle kaverille.

Minä valitsisin tämän vaihtoehdon siis oikein mielelläni uudelleen. Enkä vähiten sen vuoksi, että kerrankin me vanhemmatkin pääsimme nauttimaan synttäritunnelmasta ja uimaan ja saunomaan, sekä laskemaan vesiliukumäistä. Jos olisin vielä uskaltanut hypätä alas kolmen metrin tornista, olisi päivä ollut täydellinen.

Jäin myös pohtimaan Flamingon sijaintia Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyydessä: olisiko joskus hyvä idea aloittaa matka sillä, että matkustaisi jo edellisenä päivänä Vantaalle, nauttisi illasta kylpylässä ja yöstä hotellissa, ja lähtisi sieltä valmiin aamupalan jälkeen lentokentälle – varsinkin, jos lento lähtee aikaisin aamulla? Ainakin meidän lapsemme alkoivat heti kinuta haluavansa yöksi Flamingoon, koska hotellin vieraat pääsevät kylpylään kylpytakeissa.

Voisihan Vantaa jo itsessäänkin olla yksi matkakohde.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply