Matkustamisesta

Paikat, joihin en päässyt

Tiedättekö, miksi minulla on matkablogi eikä matkatoimistoa? Siksi, koska on sellaisia päiviä kuin eilen.

Olenhan jo pariinkin otteeseen mainostanut perheemme kesälomamatkaa Turkuun. Olen suunnitellut sitä viikkokausia: tutkinut hyviä reittivaihtoehtoja, etsinyt majoituksia ja miettinyt, mitä oikeasti jaksamme tehdä. Nyt vihdoin sain kaiken kerätyn tiedon käyttöön ja majoitukset on varattu. Eilen minulle kuitenkin selvisi pieni yksityiskohta: Muumimaailma avautuu vasta 11.6. No, mehän olemme tietenkin lähdössä matkaan jo edellisellä viikolla!

Nyt on siis käymässä niin, että kesälomamatka, joka lähti liikkeelle lapsen vilpittömästä halusta päästä vihdoin Muumimaailmaan, on muuttumassa matkaksi, jolla kyllä yövytään Naantalissa, mutta vilkutetaan Muumimaailmalle vähän kauempaa.

Tämä ei tietenkään ole ainutkertainen tapahtuma: olen ollut useasti ennenkin menossa paikkoihin, joihin en ole kuitenkaan päässyt. Tässä muutama lempiesimerkkini:

DSC_0075

Sikstuksen kappeli. Rooman viikonloppumme oli suunniteltu nerokkaasti: lauantaina historiallisia nähtävyyksiä, kuten Forum Romanum ja Colosseum, ja sunnuntaina sitten Vatikaaniin. Eipä kuitenkaan tullut mieleen, ettei sunnuntai ole Vatikaanissa mikään normipäivä! Lauantai-iltana aukioloaikoja katsellessani huomasin, ettei museopuoli ole sunnuntaina ollenkaan auki, mutta siinä vaiheessa oli liian myöhäistä muuttaa matkasuunnitelmaa.

IMG_0757

Viime viikonloppuisella matkallamme Berliiniin ajattelimme korjata vuosia vallinneen vääryyden ja kiivetä Reichstagin lasikupoliin katselemaan maisemia. Ajelimme yhdellä junalla ja luultavasti maailman lyhimmällä metroreitillä (päätepysäkkien lisäksi yksi pysäkki) toteamaan, että päästäkseen sisään Saksan valtiopäivätaloon liput pitäisi ostaa etukäteen. Sen siitä saa, kun lukee monta vuotta vanhoja matkaoppaita!

DSC_0029

Erilaiset kirkot ja niiden tornit, kuten Basilica di San Marco Venetsiassa tai Notre Dame Pariisissa. Näissä syy on yleensä ollut se, että jonot ovat olleet liian pitkiä ja oma pinna liian lyhyt. Notre Damessa pääsimme kyllä kirkkoon, mutta torniin oli korttelin mittainen jono, jossa olisi pitänyt seistä kylmässä lokakuisessa sateessa. Lapsi halusi mieluummin lähipuistoon keinumaan.

IMG_1400

Istanbulin Sininen moskeija. Ensimmäisen yrityksen tukahdutti pitkän pitkä aamupäivän jono. Iltasella jonoa ei enää ollut, muttei ollut voimiakaan. Ajattelimme korjaavamme tilanteen seuraavana päivänä, mutta eihän se perjantaina onnistunutkaan, koska perjantai taas on moskeijassa erityinen päivä.

Joskus sitkeys kuitenkin kannattaa:

Kuninkaallinen palatsi Bangkokissa – kaksikin kertaa. Ensimmäisellä kerralla astuimme rehvakkaasti palatsialueelle ja naureskelimme turisteille, jotka eivät olleet ottaneet pukukoodia huomioon. Lippukassalla totesimme, että palatsi suljetaan puolen tunnin kuluttua, joten luikimme äkkiä pakoon. Toisella kerralla emme suunnitelleet menemistä, vaan ajattelimme ex tempore korjata edellisen virheemme. Tällä kerralla meidän pukeutumisemme ei kuitenkaan läpäissyt seulaa, joten taas jouduimme kääntymään pois.

DSC_0086 3

Otimme edellisistä epäonnistumisista opiksemme ja kaksi vuotta myöhemmin onnistuimme pääsemään Kuninkaalliseen palatsiin. Sisäpuolella sitten lähinnä hätistelimme kiinalaisia turisteja kimpustamme, mutta tulipahan käytyä.

Kotiinkaan ei ole aina helppo palata:

Olen pari kertaa myös onnistunut jättämään kotiinpaluun ilman sen ansaitsemaa huomiota. Matkalle lähteminen on aina niin jännittävää, ettei paluumatkalle osaa oikein tuhlata energiaa. Näin kävi esimerkiksi Hurtigrutenilla vuonna 2009, mistä soitin parin päivän jälkeen, että ”me tullaankin päivää aiemmin kuin sanoin”. Olin jotenkin laskenut risteilypäivät väärin ja päivän verran ehdin ihmetellä risteilyohjelmaa, joka ei millään tuntunut täsmäävän oman kalenterini kanssa. Lopulta oli pakko todeta, että kotiinlähtö koittaakin päivää aiemmin kuin olimme ajatelleet.

DSC_0125458

Päinvastainen tilanne taas koettiin Las Palmasissa vuonna 2014, kun istuin perjantai-iltana kärsimättömänä tietokoneen ääressä ja yritin saada Norwegianin lähtöselvityksen toimimaan. Tarpeeksi kauan tekstejä tavattuani minun oli pakko hyväksyä, että paluupäivämme oli vasta sunnuntai eikä suinkaan lauantai, kuten olin koko ajan kuvitellut. Kyseessä oli yölento, joten olin kuvitellut meidän olevan perillä sunnuntaiaamuna, vaikka todellisuudessa lähtö oli vasta sunnuntai-iltana. Laskeuduimme Helsinki-Vantaalle maanantai-aamuna kello 7 ja minä olin jo yhdeksään mennessä töissä.

DSC_0094

Ärsyttävintä näissä minun mainitsemissani esimerkeissä on se, että ne ovat kaikki olleet täysin omaa vikaani. Mistään näistä en voi syyttää esimerkiksi epäselviä ohjeita, vaan kaikki olisivat olleet vältettävissä, jos vain olisin tehnyt taustatyön tarpeeksi hyvin.

Tässä vaiheessa on vielä vaikea sanoa, olenko muuten tehnyt tarpeeksi taustatyötä tulevaa kotimaan retkeämme varten. Ainakin tarkistin heti, että Turun linna on tuolla viikolla auki. Nähtäväksi myös jää, koska meidän täytyy korjata tämä virhe, ja suunnata auto uudestaan kohti Naantalia.

You Might Also Like...

52 Comments

 • Reply
  Paula
  14 toukokuun, 2016 at 5:40 am

  Menkää Kupittaan Seikkailupuistoon. Se on ihan ässä!
  http://www.turku.fi/seikkailupuisto/info

 • Reply
  salaine
  14 toukokuun, 2016 at 6:32 am

  Vinkki; käykää siitä huolimatta alueella. Ainakin viikko sitten alueelle pääsee vaikka muumeja ei olekaan. Näkee edes muumitalon jne.

  • Reply
   Katja / Lähtöselvitetty
   14 toukokuun, 2016 at 9:23 am

   Kiitos vinkistä! Tuota en tullut ajatelleeksikaan. Voi olla, että pelkkä alue riittäisikin meille ihan hyvin. Syy, miksemme ole tähän asti Muumimaailmaan menneet, on se, että lapsemme ovat aina suhtautuneet epäilevästi eläviin muumeihin. Varsinkin esikoinen on aina ollut sitä mieltä, että muumit ovat vain metrin mittaisia. Tällä tavalla välttäisimme ainakin muumeja karkuun juoksemisen… Linnanmäelläkin aina paetaan sitä Rolle-pelleä, joka tupsahtelee milloin mistäkin.

   • Reply
    salaine
    21 toukokuun, 2016 at 1:56 pm

    Ihanat lapset ja mielikuvitus. Voisiko sanoa, että reissussa sattuu ja tapahtuu tekevälle, ei tekevälle ei sitten satu mitään. Tsemppiä tuleville matkoille!

 • Reply
  Stacy Siivonen
  15 toukokuun, 2016 at 7:03 pm

  Taisinkin jo facebookissa sanoa, että minulla on ihan lyömätön valtti tässä pelissä: En päässyt Uspenian kirkkoon Aunuksessa, koska se oli kiinni! Uspenia on kuuluisa vain yhdestä asiasta: se ei ole koskaan kiinni. Tutustuin siis käytännössä venäläiseen logiikkaan. Suomessa ei ole mikään temppu olla pääsemättä johonkin, ylipäätään Suomessa on kaikki kiinni, aivan erityisesti museot. Mäkitupalaismuseo on siitä jännä, että se on auki.

  • Reply
   Katja / Lähtöselvitetty
   17 toukokuun, 2016 at 8:19 am

   Sitä en ole koskaan ymmärtänyt, että Suomessa museot menevät kiinni viideltä tai kuudelta. Kenen niissä oletetaan käyvän?

   Ehkä siksi yllätyin Bangkokin Kuninkaallisen palatsin sulkeutumisajasta -ihan kuin oltaisiin oltu Suomessa.

 • Reply
  sarsa/ Pohjoistuuli puhaltaa
  16 toukokuun, 2016 at 2:33 am

  Käykää tosiaan tutustumassa muumimaahan vaikka se ei ole edes auki. Minäkin kävin siellä keväällä kävelyllä… Usein matkaa järjestäessä ei aina oikeasti edes joka asiaa tule (tai jaksa) selvitettyä. Kiinni olevat museot on ihan normaalia.

  • Reply
   Katja / Lähtöselvitetty
   17 toukokuun, 2016 at 8:20 am

   Täytyy tosiaan mennä, vaikkei muumeja näkyisikään. Harvinaista Suomessa, että edes alue on auki.

   • Reply
    salaine
    21 toukokuun, 2016 at 1:58 pm

    Totta ja pelkään, että kun tietoisuus tästä leviää sulkeutuu portit. Tokihan siellä kameravalvonta on ja jotain remonttimiehiä oli töissä.

 • Reply
  ikilomalla
  16 toukokuun, 2016 at 3:43 am

  Ompa ollut epäonnea monesti matkassa! Oi kiva lukea välillä tällainenkin tarina kun kaikki ei aivan mene suunnitelmien mukaan. Yleensä lomalla ollessa viikonpäivät unohtuvat, joten ei ole ollenkaan ihme että moskeijan perjantait tai Vatikaanin sunnuntait yllättävät ?
  Naantali on kaunista aluetta kävellä ympäriinsä ja käydä lounaalla tai kahvilla.

  Eikös muumimaailmaan pääse ympäri vuoden katsomaan muumitaloja? Muumit vaan ovat vielä talviunilla ?

  • Reply
   Katja / Lähtöselvitetty
   17 toukokuun, 2016 at 8:23 am

   Minusta tuntuu, että aina tapahtuu kaikenlaista. Tosin hyvähän se on, koska niin tapahtuu kotonakin.

   Siksi ihmettelen, kun ihmiset aina kyselevät, että pysyttiinkö kuukauden reissu terveinä. Ei me olla koskaan kaikki terveinä kuukautta kotonakaan.

 • Reply
  Tanja/Levoton Matkailija
  16 toukokuun, 2016 at 5:57 am

  On siinä epäonnea kerrakseen 😀
  Muumimaailmaan tosiaan pääsee, mutta muumit puuttuu. Seikkailupuisto Turussa on kiva, ja jos lyhyt risteily kiinnostaa, niin Turku-Naantali väliä liikennöi höyrylaiva Ukko-Pekka. En tosin tiedä koska liikkennöinti aloitetaan. Matkaan menee yhteen suuntaan muistaakseni vähän alle 2 tuntia.

  • Reply
   lahtoselvitetty
   17 toukokuun, 2016 at 6:32 pm

   Kiitos Ukko-Pekka-vinkistä. Se liikennöi näköjään ensimmäistä kertaa juuri sinä päivänä, kun me saavumme Naantaliin. Katsotaan, jos vaikka hyppäisimme mukaan!

 • Reply
  Teppo/Tämämatka
  17 toukokuun, 2016 at 6:49 am

  Aina voi lohduttautua paljon käytetyllä viisaudella ‘tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka’. Tämä lienee Bernsteinin poliittisesta filosofiasta näppärästi käännetty matkailuun…

  • Reply
   lahtoselvitetty
   17 toukokuun, 2016 at 6:33 pm

   Tämä teksti oli itselleni hyvä muistutus siitä, miten vähän nuo asiat harmittavat jälkikäteen. Yksikään matka ei ole mennyt pilalle tuollaisten takia, joten tuskin menee tulevaisuudessakaan, vaikka juuri sillä hetkellä ärsyttäisi kuinka paljon.

 • Reply
  Lotta Watia | Unagidon
  19 toukokuun, 2016 at 8:24 am

  Varsinkin Rooma tuntuu olevan sellainen, että vaikka olisikin aukioloajat tutkinut, niin joku yllättävä lakko saattaakin pistää nähtävyydet kiinni. Näin kävi mulle Rooman reissulla, mutta onneksi vietettiin kaupungissa sen verran pitkään, että lakko ehti päättyä ja nähtävyydet tuli kuitenkin nähtyä.

  Mua harmittaa vieläkin, kun oltiin suunniteltu käyvämme Alcatrazissa San Franciscon vierailulla, mutta sinnehän olisikin pitänyt ostaa liput jo vähintään viikkoa aikaisemmin… Tietääpähän ensi kerralla…

  • Reply
   lahtoselvitetty
   21 toukokuun, 2016 at 8:37 pm

   Juuri nuo ovat niitä harmittavia tapauksia, kun ovella selviää, että liput olisi pitänyt ostaa jo kauan sitten. Yleensä asian saisi selville googlaamalla, mutta itse ei ole sitä ehtinyt tekemään / viitsinyt tehdä. Ja sitten tehdään varasuunnitelmia ovella.

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  19 toukokuun, 2016 at 11:30 am

  Viimeisimpänä tulee mieleen Muthaiga Country Club Nairobissa, jonne olisimme päässeet vain, jos olisimme etukäteen löytäneet jonkun klubin jäsenen, joka olisi kutsunut meidät vieraakseen. Out of Africa -elokuvien yhtenä keskeisenä maisemana olisi ollut niin kiva nähdä myös tuo Karen Blixenin talon lisäksi!

  • Reply
   lahtoselvitetty
   21 toukokuun, 2016 at 8:38 pm

   Tuo saattaisikin olla hieman haastavaa, löytää joku kutsumaan itsensä. Ainakin siinä olisi hyvää haastetta matkalle!

 • Reply
  Sir Bizler
  19 toukokuun, 2016 at 11:36 am

  Itse olen kyllä sellainen organisointinatsi, että pyrin aina varmistamaan kaiken kertaan tai kahteen, ettei tapahdu yllätyksiä. Siitä huolimatta välillä käy juuri niin, että joku paikka onkin kiinni, kun saavut ovelle 🙂

  • Reply
   lahtoselvitetty
   21 toukokuun, 2016 at 8:39 pm

   Minäkin pidän itseäni organisointinatsina, ja juuri siksi hämmästyn omaa järjestäytymättömyyttäni näissä asioissa. Matkalla vaihdan aina päälle jonkun rennon vaihteen, jota en tiennyt olevan olemassakaan.

 • Reply
  Martta / Martan Matkassa
  19 toukokuun, 2016 at 6:59 pm

  Olipa kiva postaus, vaikka aina tapahtumahetkellä on varmasti ottanut pattiin! Näinhän se on kun yksin suunnittelee niin usein voi joku oleellinen osa unohtua, sokeutuu suunnitteluun… Tämän vuoksi olisi hyvä jos joku toinen tuoreilla silmillä kattoisi suunnitelmat läpi. Meille on kanssa sattunut ja tapahtunut, näistähän saisi todella hyvän postauksen 🙂 Toivottavasti keksitte jotakin kivaa Turun linnassa kuulemma on kivat kierrokset lapsille, lähtekää vaikka laivamatkalle Ahvenanmaalle, (päivä Ahvenanmaalla) tekeätköhän laivayhtiöt vielä niitä?

  • Reply
   lahtoselvitetty
   21 toukokuun, 2016 at 8:42 pm

   Uskon, että keksimme jotain korvaavaa kivaa. Luultavasti päädymme johonkin Naantalin kaupungin leikkipuistoon, josta lapset eivät suostu lähtemään pois, ja toteamme, että ihan turhaan olisimme mihinkään Muumimaailmaan menneetkään. Aikoinaan Kööpenhaminan Tivolissa ostimme kaksi laitelippua, joista lapsi onnistui käyttämään yhden karuselliin. Sen jälkeen hän löysi ilmaisen Rasmus Nalle -leikkipuiston, joten minulla on vieläkin se toinen (kallis) laitelippu tallella.

 • Reply
  Laura / Tuntemattomaan ja takaisin
  19 toukokuun, 2016 at 10:16 pm

  Tämä oli kaikessa tragikoomisuudessaan aika hauska postaus. Ihana välillä lukea, ettei edes matkabloggaajilla aina mene ihan putkeen. Ei kyllä mene mullakaan, ei todellakaan, mutta nyt ei suoriltaan tule mieleen paikkaa, johon olisin halunnut mutta en päässyt. Monesti ihan mielenkiinnon puute on saanut kävelemään “pakko nähdä” -kohteiden ohi. Yksi juttu tosin on jäänyt harmittamaan, nyt sen muistin! Etelä-Afrikassa on silta, jolta on mahdollista tehdä maailman korkein siltabenjihyppy. Tuolloin oli se pakko jättää välistä pienen reissubudjetin takia. Myös Serengetin kansallispuisto Tansaniassa vaihtui pariin vaatimattomampaan liian kalliin hinnan vuoksi. Mulla siis pikemminkin rahaan aina tyssänneet nämä. Ainiin, ja Whitsundayn saarelle Ausseissa en päässyt myrskyn ja tulvien takia, se myös ehkä vähän kaiveli jälkikäteen. Löytyihän näitä täältäkin siis! 🙂 Sinistä moskeijaa kyllä suosittelen lämpimäti, se on sisältä aivan mahdottoman kaunis ja kaiken lisäksi vielä ilmainen, toisin kuin toisella puolella aukiota nököttävä Haaga Sofia, joka mielestäni vaatimattomampi. Itsekin käynyt monesti ja tulen varmasti vielä käymäänkin.

  • Reply
   lahtoselvitetty
   21 toukokuun, 2016 at 8:44 pm

   Sininen moskeija harmittaa sen vuoksi vietävästi, että olen kuullut jälkikäteenkin sitä kehuttavan tosi paljon. Eli juuri siinä kohdassa ei olisi kannattanut olla niin tarkka siitä jonotusajasta, vaan seistä kiltisti siinä jonossa. Monesti myös ajattelee, että “mennään sitten ensi kerralla”, kunnes myöhemmin tajuaa, että ehkei sitä ensi kertaa koskaan tulekaan.

 • Reply
  Simo
  20 toukokuun, 2016 at 4:56 am

  No mutta, tämä oli joukko hauskoja sattumuksia. Noita on sattunut omalle kohdallekin ja tulee varmasti sattumaan jatkossakin. Saapahan hauskoja muistoja kun alkuärsytyksestä on päässyt eroon. Ja voi aina valehdelle itselleen oppineensa viime kerrasta. 😀

  • Reply
   lahtoselvitetty
   21 toukokuun, 2016 at 8:46 pm

   Jotenkin tuntuu, ettei näistä kuitenkaan opi mitään. Vai miten ihmeessä niitä voi aina tulla vuosi ja matka toisensa jälkeen?

 • Reply
  Laura
  20 toukokuun, 2016 at 10:34 am

  Ei ne suunnitelmat aina mene putkeen, samanlaisia juttuja on sattunut minullekin 😀 Mutta jääpähän sitten syy palata kohteisiin uudelleen! Onneksi olen matkoilla yleensä liikkeellä rennolla asenteella, niin ettei suunnitelmien muuttuminen ole mikään katastrofi ja vaihtoehtoista tekemistä aina löytyy, mutta olisipa minullakin vähän vielä opittavaa matkansuunnittelun suhteen.

  • Reply
   lahtoselvitetty
   21 toukokuun, 2016 at 8:48 pm

   Täytyy ehkä ajatella niin, että on vielä kehittymisen varaa. Ei käy homma tylsäksi vielä pitkään aikaan, kun on mahdollisuus korjata aiempia virheitä.

 • Reply
  Meri / Syö Matkusta Rakasta
  20 toukokuun, 2016 at 11:10 am

  Näitä sattuu. Mulla ei ole tainnut mikään yksittäinen paikka sinänsä olla kiinni, mutta olen sattunut lomalle Keski-Eurooppaan joidenkin tyhjänpäiväisten pyhäpäivien aikoina. Turhauttavaa. Onko lapselle jo kerrottu muuttuneista suunnitelmista?:D

  • Reply
   lahtoselvitetty
   21 toukokuun, 2016 at 8:51 pm

   Lapset tietävät jo muuttuneista suunnitelmista. En kuitenkaan tiedä, ehtivätkö he missään vaiheessa edes tajuta, mihin oltaisiin menossa. He ovat hyvin tottuneita meidän sekalaisiin matkasuunnitelmiimme, jotka oikeasti konkretisoituvat aina vasta paikan päällä. Muumimaailma-toiveen esittänyt lapsihan ei edes käsittänyt, missä päin maailmaa tällainen ihanuus voi sijaita. Katsotaan, miten asia konkretisoituu, kun saavumme Naantaliin, jossa luulisin näkyvän jonkin verran paikan mainoksia.

 • Reply
  Jonna / Lempipaikkojani
  20 toukokuun, 2016 at 3:40 pm

  Hauskoja 🙂 Mutta monestihan näistä voi seurata jotain muuta näkemisen ja kokemisen arvoista. Itsellekin kävi viimeksi pari viikkoa sitten niin, että järjestin itselleni, siskolleni ja hänen kaverilleen kivan junamatkan Reinin rantaa pitkin tarkoituksena päästä tiettyyn kaupunkiin. Ihan kiva, että ajelimme väärällä puolella jokea sillä junalla! Mutta ei hätää, onneksi pääsimme lossilla Reinin yli eli saimme kaupan pälle “risteilynkin”.

  • Reply
   lahtoselvitetty
   21 toukokuun, 2016 at 8:53 pm

   Aikoinaan emme ehtineet Bangkokin Kuninkaalliseen palatsiin (johon siis olimme aamusta asti menossa), sillä päädyimme viereiseen Wat Phohon. Lapset ihastuivat makaavaan Buddhaan niin paljon, että siitä puhutaan edelleen paljon enemmän kuin Kuninkaallisesta palatsista.

 • Reply
  Anna | Muuttolintu.com
  21 toukokuun, 2016 at 1:47 am

  On meillekin sattunut jos jonkinlaista kämmiä reissuilla 🙂 Jonojen takia on jäänyt niiiiin monta paikkaa näkemättä. Ja se on meikäläiselle ihan fine, koska aikaa on aina rajallisesti, ja lomalla on kivaa tehdä muutakin kuin seistä jonossa. Ei olisi miustakaan matkatoimiston pyörittäjäksi, se todettiin viime vuonna, kun järjestin loman omalle perheelle, joka tuli Aussilaan meidän häitä varten. Never again, sen verran stressaavaa se oli 🙂

  • Reply
   lahtoselvitetty
   21 toukokuun, 2016 at 8:56 pm

   Mun suurin ongelma matkatoimiston pyörittäjänä olisi se, että suunnittelisin matkat aina itselleni. Haluan niin kovasti aina päästä reissuun, että haluaisin etsiä nimenomaan niitä kohteita, jotka kiinnostavat minua. Ja haluaisin itse olla kokemassa ne asiat.

 • Reply
  Miraorvokki/Pöndekengissä
  21 toukokuun, 2016 at 7:31 am

  Näitä joutuu kyllä todenteolla miettimään kun on matkatoimistossa töissä 😀 Kauheeta olisi suositella jotain nähtävyyttä tai paikkaa ja se olisi kiinni! Huhhhei! Harmi tuo Muumimaailma ja sen aukeaminen myöhemmin!

  • Reply
   lahtoselvitetty
   21 toukokuun, 2016 at 8:57 pm

   Hatun nosto teille, jotka sitten joutuisitte ottamaan vastaan asiakkaiden kiukkuisen palautteen. Minulle palautetta antaa vain oma perhe, joka valittaa kuitenkin aina jostain. Jos Muumimaailmaan päästäisiinkin, niin varmasti olisi ainakin laitettu väärä mekko päälle tai eväänä olisi banaania, kun pitäisi olla omenaa. Tuon palautteen minä kyllä kestän.

 • Reply
  Heidi / Maailman äärellä
  21 toukokuun, 2016 at 10:09 am

  Oi, Naantali on ihana. Tulipa surku lukiessa, ettette pääsekään Muumimaailmaan, mutta onneksi kommenteissa tosiaan muut osasivat kertoa, että Muumin kotia pääsee kuitenkin katsomaan, vaikka muumit olisivatkin vielä talviunilla :). Me ei juuri parin viikon takaisella reissulla päästy aikataulukömmähdysten takia Kremlissä yhteen torniin, johon olisin halunnut, mutta eipä se loppupeleissä mitään haitannut. Jonojen takia olen taas montakin alun perin matkaohjelmassa ollutta kohdetta jättänyt käymättä. Varsinkaan lyhyellä lomalla en halua kuluttaa kallisarvosta aikaa jonottaen.

  • Reply
   lahtoselvitetty
   21 toukokuun, 2016 at 8:59 pm

   Jonossa seisomiseen pitäisi ehkä keksiä joku sijaistoiminta. Ottaisi vaikka tehtäväkseen aina tutustua viiteen kanssajonottajaan. Sillä tavalla jonottamisesta saisi jotain kivaa irti, vaikkei sitä muuten jaksaisi tehdä.

 • Reply
  Sandra
  21 toukokuun, 2016 at 11:13 am

  Mielenkiintoinen näkökulma postaukselle. Onpa oikeasti yllättävää, että Muumimaailma aukeaa vasta noin myöhään, kun luulisi koko kesä- ja toukokuunkin puolesta välistä eteenpäin olevan kuuminta kesäloma-aikaa vanhemmilla, jolloin perheen kanssa pääsisi Muumimaailmaan. Höh.

  • Reply
   lahtoselvitetty
   21 toukokuun, 2016 at 9:00 pm

   Enpä tosiaan osannut ottaa tällaista asiaa huomioon. Pitäisi kuitenkin muistaa, että Suomen kesä on lyhyt, tässäkin asiassa.

 • Reply
  Johanna Suomela
  21 toukokuun, 2016 at 2:26 pm

  Tavallaan sääli että sulla ei ole sitä matkatoimistoa. Sen palveluja olisi varmaan aika jännää käyttää 😀

  Elämyksellistä!

  • Reply
   lahtoselvitetty
   21 toukokuun, 2016 at 9:04 pm

   Ehkä siihen matkatoimistoon voisi lanseerata tällaisia vaihtoehtoisia polkuja: “kun nyt et päässyt tuohon kirkkoon, niin haluaisitko sen sijaan käydä tuossa kadun toisella puolella olevassa kahvilassa.” Aina olisi joku yllättävä vaihtoehto, joka otettaisiin esiin siinä vaiheessa, kun se kaupungin ilmeisin turistikohde ei avaisikaan oviaan.

 • Reply
  Tiia(ntai)
  21 toukokuun, 2016 at 10:03 pm

  Tuo on niin totta, että ne Muumimaailman muumit ovat ainakin metrin verran liian suuria. 😀 Toivottavasti reissusta tulee lopulta onnistunut! Asioillahan on tunnetusti tapana järjestyä jne.

  Itsellenikin meinasi edellisreissulla käydä köpelösti, kun lento olikin perillä Suomessa vasta sen alkua seuraavana päivänä. Onneksi hoksasin hakea vielä yhden lomapäivän.

  • Reply
   lahtoselvitetty
   22 toukokuun, 2016 at 7:33 pm

   Varmasti retkestämme tulee onnistunut! Olen saanut jo niin paljon hyviä vinkkejä Naantaliin, etten tiedä, miten ehditään kaikkea.

 • Reply
  Erja/Andalusian auringossa- ruokamatkablogi
  21 toukokuun, 2016 at 11:04 pm

  eikähän näitä löydy ihan meiltä kaikilta – ei siis syytä stressiin 🙂 Itse olen missannut mm. yliopiston pääsykoepäivän viikolla (?) ja muutaman lennon myös, koska olin niiiiiiiiiiiiin varma että päähäni tallentunut tieto oli niin paikkansapitävä, ettei ole mitään syytä tarkistaa sitä mistään… :-/

  • Reply
   lahtoselvitetty
   22 toukokuun, 2016 at 7:36 pm

   Mulla on myös paha tapa tallettaa lentojen päivät ja ajat päähäni, jolloin en tunne tarvetta tarkistaa niitä. Olen itse täysin vakuuttunut omasta muististani, joka muutaman kerran sitten on osoittautunut ihan vääräksi. Onneksi useimmiten olen huomannut virheen ajoissa! En tiedä, opinko koskaan laittamaan ajat heti (oikein) ylös sen sijaan, että ajattelisin muistavani ne varmasti.

 • Reply
  Kohteena maailma / Rami
  22 toukokuun, 2016 at 5:17 pm

  Ihanan rehellisesti kirjoitettu kirjoitus mokista, jotka on varmasti harmittanut paikan päällä,

  • Reply
   lahtoselvitetty
   22 toukokuun, 2016 at 7:36 pm

   Kiitos Rami! Sehän niissä on, että ne harmittavat silloin, mutteivät kuitenkaan koskaan onnistu pilaamaan reissua.

 • Reply
  Annika | Travellover
  27 toukokuun, 2016 at 6:38 pm

  Itseironia <3
  En muista itse vastaavia, mutta aivan varmasti niitä on. Paljon, uskoisin. 🙂 Suurin saavuttamattomissa oleva asia minulle on usein ruoka. En vieläkään, kymmenien kertojen jälkeen, kykene tajuamaan, että tietyissä maissa on tiukat lounasajat ja että sen jälkeen on aivan turha rykiä ravintolan ovella ennen iltaseitsemää. Saatan myös lähteä reissuun aivan järjettömän tyhmään aikaan, esimerkiksi Uzbekistaniin elokuussa, jolloin on sairaan kuuma.

  • Reply
   lahtoselvitetty
   27 toukokuun, 2016 at 7:14 pm

   Mekin olemme perinteisesti olleet niitä ravintolan oven ryskyttäjiä. Vaikka aina tiesimme, että siesta koittaa tiettyyn aikaan, meillä oli nälkä juuri silloin, emmekä millään saaneet rytmiä käännettyä. Nykyään ongelmia on vähemmän, kun lapset ovat pakottaneet meidät normaalien ihmisten rytmiin.

Leave a Reply