Espanja

Matka lähestyy – mitä jännittävää on keksitty tällä kertaa?

Tuntuu uskomattomalta, että reilun viikon päästä minun pitäisi olla Andalusian lämmössä. Iltapäivällä laskeutuvan pimeyden sijaan katselen Välimerta, joka hiljalleen lainehtii kohti rantaviivaa. Aurinko osuu sen verran kirkkaasti silmiin, että on pakko laittaa lasit silmille, ja lämmin maitokahvi odottaa vieressä tulevansa juoduksi.

Tällä hetkellä suunnitelmat ovat nimittäin vielä hieman auki. Vielä viikko sitten tiesin vain sen verran, että lennämme ystävänpäivänä Barcelonaan ja siitä kahden viikon päästä takaisin kotiin. Sen enempää suunnitelmia ei ollut tehty.

Madrid

Nyt tilanne on hieman parempi: olen jo ehtinyt varaamaan Ryanairin lennot Malagaan, yhden yön lentokenttähotellissa, sekä muutaman yön luomutilalla Andalusiassa. Lentokenttähotelli on oikeastaan välttämättömyys: lentomme on Barcelonassa tiistai-iltana kello 23.15, joka on Suomen aikaa jo keskiviikon puolella. Aikaisin aamulla heränneet lapset eivät millään selviä kovin kauas majoittumaan – varsinkaan, kun lentomme Malagaan lähtee jo heti seuraavana aamuna. Tuo yksi yö lentokenttähotellissa on tällä hetkellä matkamme kallein osa: maksamme yhdestä yöstä enemmän kuin kolmesta yöstä omassa mökissä luomutilalla. Tässä kohdassa korostuu taas lapsimäärän merkitys: jos lapsia olisi vain kaksi, olisimme mahtuneet kaikki yhteen huoneeseen. Nyt joudumme ottamaan kaksi huonetta, mikä tarkoittaa tuplahintaa.

Madrid

Luomutila taas tuli eteen aivan yllättäen: tutkiessani ihan muita asioita löysin Casa Montes Negros -nimisen paikan, joka vuokraa myös omaa mökkiä Sierra Nevadan vuoriston juurella. Tilalla kasvatetaan luomuvihanneksia, ja siellä liikkuu kanoja, koiria ja kissoja. Eihän tuollaista paikkaa voi jättää katsastamatta. Koko aikaa emme voi siellä kuitenkaan majoittua, sillä se on varattu juuri meidän ensimmäisen viikkomme ajan. Ehdimme kuitenkin viettää siellä kolme yötä ennen paluuta Barcelonaan.Nyt työlistalla on vielä majapaikan löytäminen ensimmäiseksi viikoksi. Olen katsonut läpi etelärannikon vaihtoehtoja, mutten ole vielä päätynyt mihinkään ratkaisuun. Olisihan se kiva nähdä vähän mertakin. Tarkoituksena on kuitenkin vuokrata auto, jolla pääsemme liikkumaan muuallekin.

Jotenkin pitäisi myös ratkaista paluu Barcelonaan. Kun Malagaan päin pääsemme naurettavan halvoilla lennoilla, eivät paluulennot enää olekaan niin edullisia. Nyt pitäisi päättää, haluanko mieluummin maksaa paljon nopeasta mutta tylsästä lentomatkasta, vai pitkästä mutta maisemarikkaasta junamatkasta. Halvalla emme pääse kummallakaan keinolla.

Madrid

Ja sitten on vielä se pakkaaminen. Jos tuskailin pakkaamisen kanssa jo ennen edellistä matkaamme, olen ottanut siihen nyt vielä lisää kierroksia. Olen nimittäin ajatellut lähteä itse pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa. Syy tähän on yksinkertainen: säästöbudjetti. Kaikki ylimääräiset matkatavarat kun maksavat paitsi Norwegianin lennoilla Barcelonaan ja takaisin Helsinkiin, myös maan sisäisillä lennoilla. Ryanairilla yksi matkalaukku maksaa saman verran kuin yhden ihmisen lentolippu.

Nyt on siis päätettävä, mitä matkalla aikoo tehdä: tuleeko oikeasti käytyä missään hienommassa ravintolassa syömässä, selviänkö hyvin vähillä vaatteilla? Lämpimiä vaatteita kun kuitenkin täytyy ottaa mukaan, sillä helmikuu ei ole helleaikaa Espanjassakaan. Entä uskallanko jättää vaippaostokset Malagaan? Isommat lapset saavat tällä kertaa pakata tavarat omiin laukkuihinsa, ja osa pienimmän tavaroista menee siihen ainoaan matkatavaraan, joka ei järin suuri ole sekään. Haastavaa.

Madrid

Minusta matkustamisesta ei saa koskaan tulla tylsää rutiinia, joten yritän aina löytää uusia kokeiltavia asioita. Tällä kertaa uutena elämyksenä tulevat:

 • Pelkät käsimatkatavarat: tämä päätös pakottaa karsimaan tavaroita ja suunnitelmia entisestään.
 • Autoilu Espanjassa: en ole juurikaan ajanut ulkomailla, joten tästä tulee jännittävää. Eikä vähiten matkapahoinvointisten lasten takia.
 • Ryanair: tämä halpalentoyhtiöiden kuningaskin on kokeilematta, joten käytännöt täytyy tarkistaa hyvin etukäteen. Erityisesti tavaramäärät huolestuttavat. Istumapaikoista ei sentään tarvitse huolehtia, sillä sain tarjouksesta parin euron paikat, joiden seuraksi lapsille sai valita ilmaiseksi paikat vierestä.

Seuraava viikko ei siis tule olemaan helpoimmasta päästä. On vielä monta asiaa selvitettävänä ja jännitettävänä ennen kuin lentokone tiistai-iltana rullaa kiitoradalla. Mutta tärkeintähän on aina lähteminen!

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Teija / Lähdetään Taas
  5 helmikuun, 2017 at 4:51 pm

  Kuulostaa kovin tutulta, että matkasuunnitelmat jäävät viime tippaan. Ennen olin superjärjestelmällinen, ja ravintoloita myöden kaikki oli suunniteltu hyvissä ajoin ennen matkaa. Takana on ne ajat, jolloin tuollaiseen oli aikaa 😀

  Pelkillä käsimatkatavaroilla lähteminen on kyllä aika kova! Itse pystyn kyllä helposti matkustamaan pelkillä käsimatkatavaroilla, mutta nykyään lapsen kanssa matkustaessa oma käsimatkatavara on aivan täynnä lapsen tarvikkeita 🙂

  Ihanaa matkaa! Voi, kun meilläkin olisi matka ihan nurkan takana.

  • Reply
   lahtoselvitetty
   5 helmikuun, 2017 at 8:44 pm

   Välillä oikein naurattaa, miten soitellen sitä on lähtenyt sotaan. Hyvin kaikki on yleensä kuitenkin mennyt. Joskus vain miettii, että olisiko saanut vielä vähän enemmän irti, jos olisi katsonut etukäteen, mihin kannattaa mennä. Esimerkiksi marraskuun risteilyämme varten olisi kannattanut tutustua kohdekaupunkeihin vähän tarkemmin, jotta olisi tiennyt edes, mihin suuntaan satamasta kannattaa lähteä. Lyhyessä ajassa olisi voinut päätyä vähän mielenkiintoisemmille alueille, kuin mihin lopulta päädyimme.
   Katsotaan nyt, kuinka meillä käy noiden tavaroiden kanssa. Yleensähän tavaraa on mukana ihan liikaa, niin kokeillaan nyt toisin päin.

 • Reply
  Annika P. /Hullabaloota
  6 helmikuun, 2017 at 3:11 pm

  Hei Katja!
  Tervetuloa tänne Espanjaan ja varsinkin tänne Málagan alueelle, missä asustelen perheeni kanssa.
  Teidän tuleva matka kuulostaa todella kiinnostavalle ja varsinkin tuo Casa Montes Negros luomitila, josta en ole ennen kuullutkaan. Luomutilan sijainti on muuten todella hyvä, sillä läheltä löytyy paljon ihania pikkukyliä, eikä Granadakaan ole kaukana.
  Kirjoitit että olet hieman huolissasi autoilusta lasten matkapahoinvoinnin takia. Joskus olen kuullut jonkun antaneet lääkkeen lapsille matkapahoinvointiin, mutta en tiedä auttaako se todella. Ehkä voisit kysyä sitä apteekista, niin olisi ainakin yksi huoli vähemmän ja voisit ajella rauhallisin mielin mutkikkaillakin teillä.
  Ihanaa lomaa teille ja jos muuten tulee mieleen jotain kysyttävää koskien tätä aluetta, niin laitahan viestiä. Autan mielelläni!!

  • Reply
   lahtoselvitetty
   7 helmikuun, 2017 at 9:37 am

   Kiitos Annika vinkeistä! Itsekin törmäsin tuohon Casa Montes Negros -tilaan vähän vahingossa, joten katsotaan, millainen kokemus siitä syntyy. Ensimmäisen osan vierailusta majoitumme Calahondassa, josta sai asunnon vuokralle edullisesti. Katselin, että sieltä pääsisi kätevästi katselemaan lähiympäristöä.
   Autoilu on aina mielenkiintoista, sillä lapsemme ovat kaikki aika pahoinvoivia. Suomessa olen saanut vähän ristiriitaisia neuvoja asian suhteen: kerran olen saanut nestemäistä pahoinvointilääkettä varten lääkäriltä reseptin, kun taas toisella kerralla apteekissa sanottiin, ettei lapsille suositella mitään. Saattaa olla, että suuntaan apteekkiin vasta siellä Espanjassa, sillä ainakin Portugalissa lapselle sai pahoinvointilääkettä muutamalla eurolla ilman mitään ongelmia.
   Laitan ehdottomasti sinulle viestiä, jos minulle tulee jotain kysyttävää alueesta!

 • Reply
  ananas2go / Popot pogoillen
  11 helmikuun, 2017 at 8:57 pm

  Ryskää en minäkään ole kokeillut, joten onpa kiintoisaa lukea sitten kokemuksistanne. Tampereeltako se Suomesta lähtiessään ajaa vai miten?

  Käsimatkatavarat ja lapsikuorma – pyyhin jo hikeä otsalta, vaikka omassa selässä on useimmiten se keltainen reppu. Joko luonnoksissa on mitä ilman en tämän jälkeen matkusta -postaus? 😉

  • Reply
   lahtoselvitetty
   12 helmikuun, 2017 at 5:53 pm

   Lennämme itse asiassa Espanjaan ihan Norwegianilla, mutta sitten Barcelonasta Malagaan Ryanairilla. Barcelona taitaakin olla yksi ainoista paikoista, jossa Ryanair lentää samalta keskuslentokentältä kuin muutkin yhtiöt. Ei siis tarvitse matkustaa maakunnan toiseen päähän päästäkseen matkaan.

   Saattaa hyvin olla, että tämän reissun jälkeen varaamme ihan kiltisti kaikille omat matkalaukut. Nyt olen karsinut tavarat aivan minimiin ja silti laukku on aika kovilla. Lapsilla tiukinta tuntuu olevan sen käsittäminen, että kaikkea ei voi viedä mukanaan matkustamoon. Eli reppuihin ei voi jemmata huulirasvoja ja sen sellaisia, joita sitten kaivellaan yksi kerrallaan esiin turvatarkastuksessa. Saa nähdä, kuinka käy.

Leave a Reply