Eurooppa Italia Välimeri

Lyhyt kohdeopas Välimerelle 4/5: Palermo, Sisilia

Genovan tavoin Palermossa satama on hyvin lähellä keskustaa. Palermossa vain keskustaan oli vaikea päästä, sillä satama oli kansoitettu valtavalla massalla bussikyytien, hevosajelujen ja kaikenlaisten muiden palvelujen tarjoajia. Myyjät eivät myöskään luovuttaneet kovin helpolla, joten oli lähdettävä kävelemään ensimmäistä mahdollista katua, ettei päätynyt hevoskärryihin tai bussin katolle.

Me päädyimmekin taas keskusta-alueen syrjäkujille, jossa asukkaat istuskelivat talojensa edessä ja koirat juoksivat pois autojen tieltä. Missään matkan varrella en kuitenkaan nähnyt yhtä hienoja seinämaalauksia kuin siellä.

Palermo

Palermo

Palermo on Sisilian suurin kaupunki: sen väkiluku on lähellä Helsingin väkilukua. Ensimmäisenä kaupungista tulee mieleen mafia, jonka johdon kuitenkin sanotaan siirtyneen pois Palermosta jo 1980-luvulla. Kaupungista on helppo löytää rosoa ja eteläitalialaista temperamenttia. Sataman läheisyydessä oli myös monia mielenkiintoisen näköisiä juottoloita, jotka kuitenkin avasivat ovensa vasta illalla meidän jo seilatessa eteenpäin.

Palermo

Roson lisäksi kaupungista oli mahdollista löytää hienoja vaateliikkeitä, turisteille suunnattuja terassikahviloita, sekä yllätyksenä Disney Store. Sieltä lapset oli vaikea houkutella ulos, mutta näyttivätpä kaupassa viihtyvän myös paikalliset teinit: heitä istui suuren videoscreenin edessä valitsemassa Disney-elokuvista tuttuja kappaleita pyörimään videoruudulla. Niin hyvin he viihtyivät, että sitkeän odottamisen jälkeenkään me emme päässeet valitsemaan yhtään kappaletta.

Palermossa näkyi hyvin etelän köyhyys: kerjääjiä oli paljon enemmän kuin pohjoisempana, ja kauppamiesten tavoin he olivat paljon röyhkeämpiä. Silti pienten kujien muovipöytäiset ravintolat ja äänekäs tunnelma jäivät houkuttelemaan ja Palermoon voisin joskus tutustua hieman tarkemminkin.

Lue lisää muista kohteista:

Lyhyt kohdeopas Välimerelle 1/5: Marseille, Ranska

Lyhyt kohdeopas Välimerelle 2/5: Genova, Italia

Lyhyt kohdeopas Välimerelle 3/5: Civitavecchia, Italia

Lyhyt kohdeopas Välimerelle 5/5: Valletta, Malta

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Kati / Lähinnä Kauempana
  22 joulukuun, 2016 at 10:38 am

  Sisiliassa olisi kyllä mielenkiintoista piipahtaa! Muutenkin minulla on valitettavasti jäänyt Italia koluamatta, vain Triestessä ja Venetsiassa on tullut käytyä. Voisin lähteä Italiaan ihan vain ruokamatkalle, mutta tämän postauksen perusteella myös katutaidetta pääsisi ihailemaan!

  Käys muuten kurkkaamassa mun blogia, siellä on sulle tunnustus => Lähinnä Kauempana

  • Reply
   lahtoselvitetty
   22 joulukuun, 2016 at 8:14 pm

   Mullekin tämä oli ensimmäinen kerta Sisiliassa, mutta jotenkin se jäi kiinnostamaan. Palermo vaikutti mielenkiintoiselta ja oikealta kaupungilta, jota olisi kiva koluta esimerkiksi vielä ilta-aikaan. Nyt selkeästi tiettyjen kulmien paikat olivat vielä kiinni, joten iltaisin meno saattaisi olla ihan erilaista. Ikävää oli oikeastaan vain risteilysataman seutu, missä turisteja varten paikalle tulleet hevoskuskit ja sisäänheittäjät taistelivat turistien huomiosta.

   Kiitos paljon tunnustuksesta! Se lämmitti mieltä: monet sun ajatukset olisivat voineet tulla mun näppäimistöltä. Erityisen hyvin pystyin samaistumaan tuohon yökirjoittamiseen ja älyttömään arkihärdelliin. Me voidaan ehkä perustaa joku vertaistukiryhmä tämän ympärille.

   • Reply
    Kati / Lähinnä Kauempana
    22 joulukuun, 2016 at 9:47 pm

    Vertaistukiryhmä, yes please! Mielellään vaikka viinilasillisten äärellä. 😀

    • Reply
     lahtoselvitetty
     26 joulukuun, 2016 at 7:43 pm

     Juuri näin, Kati!

 • Reply
  Heidi / Fiiliksiä & hetkiä
  26 joulukuun, 2016 at 8:57 pm

  Mietin Palermon-visiittiä Cefalussa ollessani, mutta retkeilin sitten toisaalla. Sisiliasta tykkäsin kyllä, siellä olisi kiva reissailla enemmänkin. Nyt olen kahdesti käynyt pääasiassa samoilla seuduilla, Etnaa lukuunottamatta.

  • Reply
   lahtoselvitetty
   29 joulukuun, 2016 at 8:58 pm

   Mulla ei ole kokemusta muusta Sisiliasta, mutta Palermossa oli jotain tosi houkuttelevaa. Varsinkin, kun olimme siellä vain keskellä päivää, jäi tunne, että iltaisin siellä voisi olla ihan erilainen tunnelma. Muutenkin Sisilia jäi houkuttelemaan kovasti.

 • Reply
  Kaisa / Mutkia Matkassa
  27 joulukuun, 2016 at 9:46 am

  Palermoon tulossa näillä näkymin mullakin nopea visiitti ensi vuonna, joten kiva kuulla fiilikset sieltä 🙂

  • Reply
   lahtoselvitetty
   29 joulukuun, 2016 at 9:02 pm

   Jos olet Palermossa ilta-aikaan, niin käy ihmeessä pikkukujien ravintoloissa ja kerro sitten mulle, oliko siellä niin hyvä tunnelma kuin ajattelen. Jotenkin laivasatamasta suoraan etelään olevat pikkukujat näyttivät siltä, että siellä voisi viihtyä illalla. Toinen vaihtoehto on, että kadut ovat täynnä ahdistavia juottoloita, mutta toivottavasti näin ei ole.

 • Reply
  Sandra / Terveiset päiväntasaajalta
  29 joulukuun, 2016 at 5:52 pm

  WOW, mitä kujia! Tykkään jostain syystä tommoisesta rosoisesta katukuvasta tosi paljon 😀

  • Reply
   lahtoselvitetty
   29 joulukuun, 2016 at 9:33 pm

   Samoin! Siksi olisin mielelläni jäänyt vaeltamaan Palermoon pidemmäksikin aikaa.

Leave a Reply