Legolandin hotellit
Eurooppa Lasten kanssa Tanska

Linnasta leirintäalueelle: Legolandin hotellit vertailussa

Kaupallinen yhteistyö: Legoland Billund Resort

Matkan Tanskan Legolandiin voi rakentaa sellaiseksi kuplaksi, ettei se puhkea edes huvipuiston alueelta poistuessa. Mahtipontiset kappaleet soivat korvissa koko kotimatkan, ja legohahmot saattelevat illan pimeydessä sinut turvallisesti oikeaan osoitteeseen. Tien risteyksessä suuri legoukko vilkuttaa jokaiselle ohikulkijalle.

Paras tapa pitää tämä kupla ehjänä on majoittua johonkin Legolandin omista hotelleista. Niitä on valittavana kolme, kun tämän vuoden alussa avattu Castle Hotel täydentää tarjonnan. Edes yöksi ei tarvitse luopua legomaailmasta, vaan teeman sisälle pääsee heti aamulla silmät avattuaan.

Hotel Legoland on perinteinen vaihtoehto

Legolandin hotelleista vanhin on itse Hotel Legoland. Se sijaitsee kätevästi aivan tien toisella puolella huvipuistosta, ja hotellista pääsee huvipuistoon suoraa kävelysiltaa pitkin. Siltaa pitkin voi myös käväistä hotellilla huvipuistopäivän aikana niin monta kertaa kun haluaa, ja jopa joidenkin hotellihuoneiden ikkunat avautuvat huvipuistoon. Lego-palikoista innoituksen saanut hotellirakennus onkin mielenkiintoinen tausta koko maisemalle.

Hotel Legoland virittää tunnelmaan heti kynnykseltä lähtien: jo aulassa ovat vastassa Tähtien sodan hahmot, sekä iso lohikäärme, joka nousee kaivosta. Lohikäärmeen takana oleva puu on samaan aikaan kiipeilyteline, josta pääsee myös laskemaan liukumäkeä pitkin alas. Joka puolella käytävillä on legoista tehtyjä hahmoja, joiden viereen on kiva käydä poseeraamaan.

Legoland

Legoland

Legoland

Hotellin huoneet on teemoitettu Legolandista muutenkin tuttujen teemojen ympärille: majoittuja voi valita merirosvohuoneen, ritarihuoneen tai vaikkapa Lego Friends -huoneen. Kaikissa huoneissa on omat värimaailmansa, ja huoneen rekvisiitta seuraa teemaa.

Legoland

Legoland

Legoland

Majoittuminen Hotel Legolandissa on helppoa, muttei suinkaan edullista. Yksi yö maksaa noin 400 euroa – tosin huoneeseen mahtuu isompikin perhe. Hintaan kuuluu aamiainen, mutta muut ateriat täytyy kustantaa itse.

Tarjolla on myös erilaisia kilpailuja, joissa voi voittaa tietenkin Legoja. Yleensä tarjolla on ollut ainakin jonkinlainen rata, jonka varrella täytyy etsiä tiettyjä symboleja tai ratkaista tehtäviä, sekä tietysti rakennuskilpailu. Näiden kilpailujen voittajat valitaan aina yön aikana, ja aamulla matkalla aamiaiselle on hyvä hetki tarkistaa, potkaisiko onni tällä kertaa.

Legoland

Legoland

Legoland

Legoland Holiday Village tarjoaa monipuolisimman kattauksen

Siinä missä Hotel Legoland on hyvin perinteinen laatikkohotelli buffet-ravintoloineen ja pitkine käytävineen, ison risteyksen toiselta puolelta löytyy majoitusvaihtoehto, josta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun. Legoland Holiday Village on yhdistelmä leirintäaluetta ja lomakylää, ja siellä voi valita majoituksensa mökistä, teltasta tai vaikka tynnyristä.

Alueiden välillä risteilee loputtomasti polkuja, joiden varsilta löytyy erilaisia leikkipaikkoja. Illalla lapset kokoontuvat suurelle leikkipaikalle, jossa voi pomppia isojen kuplien päällä tai liukua vaijeria pitkin tasanteelta toiselle. Vieressä voi käydä rapsuttamassa lomakylän omia eläimiä, jotka käyskentelevät aitauksissaan.

Legoland

Legoland

Legoland

Me majoituimme Villin lännen mökissä, joka oli hyvin perinteinen leirintäaluemökki. Yksi parisänky ja yksi kerrossänky antoivat kaikille pehmeän nukkumapaikan, kun pienin tuli mukaan parisänkyyn. Pienestä keittiöstä löytyivät välttämättömät tarvikkeet, ja suihkuun tuli lämmintä vettä. Ylimääräistä tilaa tai varustelutasoa ei ollut, mutta emme me montaa hetkeä mökissä ehtineet viettääkään.

Legoland Holiday Village on optimaalinen silloin, kun matkaa tehdään omalla autolla. Auton saa suoraan mökin nurkalle, jolloin tavarat on helppo purkaa sisään ja pakata taas takaisin autoon. Omat eväät on hyvä hakea kaupasta, sillä aamiaista ei hintaan kuulu. Alueella tosin on ravintola, josta illalla saa ruokaa ja aamulla aamiaista, mutta ainakin meille se olisi tuonut matkabudjettiin niin ison lisän, että jätimme ne väliin.

Sisäänkäynnin vieressä on myös pizzakioski, joka oli illalla huvipuiston sulkemisen jälkeen seudun suosituin piste. Iso osa huvipuistosta palaavista perheistä pysähtyi tilaamaan mukaan pizzaa, ja niin teimme mekin. Odotusajan lapset leikkivät leikkipaikoilla, minkä jälkeen oli hyvä vetäytyä omalle mökille syömään pizzaa.

Legoland

Legoland

Legoland

Aivan Holiday Villagen vieressä on toki myös Lalandia, josta löytyy useita ravintoloita, ja jopa hyvin varustettu ruokakauppa. Me emme silloin vierailumme aikoihin tuosta ruokakaupasta tienneet, ja toisaalta Holiday Village oli myös itsessään mukava pieni kupla, johon oli ihanaa sukeltaa huvipuistopäivän päätteeksi. Siellä perheet vaelsivat hiljalleen pitkin polkuja, ja siirtyivät omiin majapaikkoihinsa valmistautumaan iltatoimiin. Siinä kohtaa ei enää tehnyt mieli lähteä Lalandian keskukseen, joka taas on aivan oma viihdemaailmansa.

Yksi yö Villin lännen mökissä maksoi meille kaksi vuotta sitten 170 euroa. Kokonaishintaa nosti merkittävästi lakanavuokra, koska emme olleet pakanneet mukaan omia lakanoita. Yhdeksi yöksi maksoimme viidestä lakanasetistä yhteensä 65 euroa, mikä oli aivan naurettava hinta. Suosittelen siis ehdottomasti pakkaamaan mukaan omat lakanat – tai vaikka käymään matkalla Jyskissä, jos on autolla liikkeellä.

Legoland

Legoland

Legoland

Legoland Castle Hotel vie Lego-kokemuksen aivan uudelle tasolle

Legolandin hotellien uusin tulokas on tänä vuonna avattu Castle Hotel. Se on nimensä mukaisesti rakennettu linnan muotoon, ja noudattelee uskollisesti tätä teemaa. Meidän perheellemme astuminen suureen linnajäljitelmään oli ehkä vähän koomista, sillä kukaan lapsista ei ole enää varsinaisesti prinsessa- ja ritari-iässä, mutta toisaalta illuusioon oli helppo hypätä mukaan.

Castle Hotel muodostuu kahdesta erillisestä rakennuksesta: päärakennuksesta Knights’ Castlesta löytyy hotellihuoneiden lisäksi palvelutiski ja ravintola. Ravintola on tuttuun tapaan iltaisin buffet-ravintola ja aamuisin aamiaisravintola – aamiainen kuuluukin huoneen hintaan. Toinen rakennus Wizard’s Castle on vain hotellihuoneita, joita on sisustettu muutaman teeman mukaan. Jostain nurkasta löytyy kartan perusteella jopa prinsessa-huoneita, mutta kyllä suurin osa koko hotellista on vahvasti omistettu urheille ritareille.

Legoland

Legoland

Legoland

Legoland

Castle Hotelissa hauskinta on, että se on sisätiloja myöten rakennettu uskolliseksi linnateemalle. Perinteisten sokkeloisten hotellikäytävien sijaan rakennuksen keskellä kohoaa avoin tila lattiasta kattoon asti, ja tämän tilan ympärillä kiertävät ylempiin kerroksiin johtavat portaat. Avointa tilaa koristaa valtava kattokruunu, jossa nököttövät tietysti legoista tehdyt hiiret ja hämähäkit. Huonekäytävät lähtevät sitten säteittäin tämän keskusportaikon ympäriltä.

Legoland

Legoland

Legoland

Meidän huoneemme linnahotellissa oli kokonsa puolesta iloinen yllätys. Heti oven vieressä oli kaksi jykevää kerrossänkyä, joihin olisi mahtunut nukkumaan yhteensä neljä ihmistä. Heille oli tässä syvennyksessä myös oma kaappinsa ja televisio.

Vessakuution toiselta puolelta taas löytyi leveä parisänky ja pieni sohva. Sängyn ympärillä oli reilusti tilaa, johon olisi vielä tarpeen tullen mahtunut vaikkapa vauvan sänky tai isotkin vaunut parkkiin. Tila ei siis noista huoneista lopu kesken.

Legoland

Legoland

Legoland

Sisustukseltaan huone oli perinteistä Legolandin tyyliä: yöpöydällä istui lohikäärme, ja seinillä seikkaili erilaisia legohahmoja. Parisängyn päädyssä yövalon virkaa toimitti iso ikkunamaalauksen tyylinen taulu, jonka valo valaisi tehokkaasti koko huoneen. Onneksi valon sai sammutettua ihan katkaisijasta, koska muuten ritarit olisivat saattaneet viedä viimeisetkin yöunet.

Legoland

Yksi yö linnahotellissa maksaa noin 500 euroa. Hinta on korkea, mutta Lego-kokemus on ainakin sillä taattu. Legolandin hotelleissa ovat ihastuttaneet myös niiden leikkipaikat, joissa energiaa voi purkaa vielä pitkälle iltaan. Castle Hotelin leikkipaikka jatkaa uskollisesti linnateemaa.

Legoland

Legoland

Legoland

Legolandin hotellit eivät missään nimessä ole edullisia majoitusvaihtoehtoja. Yksi yö teemahotellissa maksaa paljon, mutta toisaalta mökin leirintäalueelta saa hieman edullisemmin. Kannattaa myös muistaa, että Legolandissa majoittuva saa usein samaan hintaan rannekkeen huvipuistoon – tämä saattaa olla isokin säästö.

Legoland

Legoland

Legoland

Legoland

Legolandin omia hotelleja voin suositella nimenomaan heille, jotka haluavat maksimoida kokemuksensa ja sukeltaa Lego-maailman syvään päähän. Hotelleissa ei pääse teemaa karkuun missään vaiheessa, vaan niissä on pakko elää Lego-todellisuudessa vierailun alusta loppuun asti. Toisaalta Legolandin omissa hotelleissa majoittuessa kokemus ei jää millään tavalla vajaaksi, vaan Lego-överit ovat aivan taattu tuliainen kotiin.

Majoittuminen Legolandin hotelleissa on myös äärimmäisen kätevää heille, jotka eivät halua liikkua pidemmälle ympäristössä. Lentokentältä pääsee suoralla shuttle-bussilla hotellin ovelle, ja kaikki oleellinen on aivan pienen kävelymatkan etäisyydellä. Siirtymiin ei tarvitse käyttää aikaa, vaan lyhyelläkin vierailulla ehtii katsomaan oleellisen.

Legoland

Legoland

Legoland

Legolandin tarjoamasta kolmesta vaihtoehdosta Hotel Legoland ja Castle Hotel vastaavat hyvin samanlaiseen tarpeeseen eli perinteiseen hotellimajoitukseen. Hotel Legoland on varmasti vain jo kauan sitten jäänyt pieneksi suureen kysyntään nähden, minkä vuoksi uusi linnakompleksi on rakennettu teiden risteykseen.

Holiday Village taas on hieman rennompi vaihtoehto, jossa voi piileskellä omassa mökissä tarvitsematta sukeltaa ihan niin syvälle legoihin. Se on myös hyvä valinta heille, jotka haluavat kokata omat ateriansa ja istua omalla terassilla ihailemassa auringon laskua. Ruuhkat lomakylän poluilla olivat ehdottomasti pienemmät kuin hotellien käytävillä illallisaikaan.

Vaikka itselleni aina riittäisi myös vähän vaisumpi Lego-kokemus, täytyy ihailla suunnittelijoita, jotka ovat koko maailman rakentaneet. Kaikki polkujen varrelta löytyvät hahmot tukevat teemaa, jonka vuoksi Billundiin on saavuttu. Teemalle uskolliset kyltit ohjaavat majoittujat oikeisiin hotelleihin, ja kaiuttimista kaikuva musiikki viimeistään osoittaa, että kohta ollaan perillä.

Lego-kuplasta ei tarvitse poistua vasta kun lentokentällä.

Legoland

Legoland

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply