Espanja Lasten kanssa

Lasten Valencia

Valencia osui helmikuussa meidän reitillemme vähän vahingossa. Koska päätimme ajaa Malagan seudulta takaisin Barcelonaan, piti väliltä löytää muutama paikka, joissa yöpyä. Valencia oli kartalla aika sopivan matkan päässä.

Valencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki, jonka väkiluku on noin 1,6 miljoonaa. Se on provinssinsa pääkaupunki ja alkuperäisen paellan koti. Valenciassa on muureilla ympäröity vanha kaupunki, jonka ulkolaidalla kulkee pitkä Túrian puisto.

Valencia

Onneksi en tullut etukäteen ajatelleeksi, ettei Valenciaa ole suunniteltu ajettavaksi suurella citymaasturilla. Kun kurvailin kaupungin kapeita katuja hotellimme ympärillä ja etsin parkkipaikkaa, minun oli vain pakko luottaa omaan ajotaitooni. Kadut olivat juuri auton levyisiä, eikä mutkia voinut laittaa yhtään suoraksi tai muuten olisivat autovuokraamon vakuutukset tulleet välittömästi käyttöön. Kun taivuttelin autoa pienen pieneen parkkiruutuun ja paikallinen mies huitoi ja huuteli ”madre míaa”, ajattelin vain, että tästä eteenpäin pysäköin Kalliossa ihan mihin tahansa.

Suurimman yllätyksen koimme kuitenkin hotellin vastaanotossa, jonka ystävällinen virkailija alkoi heti esitellä meille Valenciaa lasten kaupunkina. Olimme ajatelleet vain nopeasti kierrellä vanhassa kaupungissa ja käydä jossain tapaksilla, mutta nyt eteemme lyötiin valtava lista asioita, joita lasten kanssa kannattaisi tehdä.

Valencia

Näistä asioista vähäisin ei suinkaan ollut yhdeksän kilometriä pitkä Turían puisto. Entinen joen pohja on kuivattu ja rakennettu täyteen pelikenttiä, leikkipuistoja ja asfalttitietä, joka on täydellistä pyöräilyyn, lenkkeilyyn ja rullalautailuun. Ehdimme testata vain yhden leikkipuiston, mutta jo sen perusteella voin todeta, että voisimme viettää pelkästään tuossa puistossa yhden lomaviikon.

Toinen kohde, jota hotellista suositeltiin lämpimästi, oli tiede- ja taidekaupunki Ciudad de las Artes y las Ciencias. Siellä emme valitettavasti ehtineet käymään, sillä olimme kaupungissa vain yhden lyhyen illan. Tiede- ja taidekaupungissa suositellaan käyttämään parikin päivää, sillä siellä sijaitsee myös Euroopan suurin akvaario Oceanográfic.

Valencia

Ruokailua meille suositeltiin Plaza de la Virgenin monissa ravintoloissa. Hotellin virkailijan mielestä aukio on ihanteellinen lapsille erityisesti siitä syystä, että siellä voi juoksennella vapaasti tarvitsematta varoa autoja. Ravintolat myös tarjoavat ruokaa laidasta laitaan, joten lapsillekin löytyisi varmasti jotain. Me suuntasimmekin loppuillasta aukiolle tavoitteena syödä hyviä tapaksia. Tämän varmistimme jättämällä terassit väliin ja valitsemalla ravintolan, joka oli suutaan myöten täynnä. Pääsimme takanurkkaan pieneen pöytään, jossa istumapaikat piti todellakin valita sen mukaan, kuka mahtui istumaan missäkin kohdassa. Tapakset olivat hyviä ja tunnelma kohdillaan, joten valinta osui oikeaan.

Kaikki hyvät vinkit Valenciaan lasten kanssa saimme Jardín Botánico Hotel Boutique -nimisestä hotellista. Nimensä mukaisesti hotelli sijaitsee aivan suositun Kasvitieteellisen puutarhan vieressä. Vaikka puutarha olisi myös varmasti ollut hyvä kohde lasten kanssa, me emme ehtineet vierailemaan sielläkään.

Hotelli oli yhden yön vierailulle juuri sopiva. Mahduimme koko perhe yhteen huoneeseen, kun valtavan parisängyn lisäksi huoneessa oli levitettävä vuodesohva. Mitään ylimääräistä tilaa ei ollut, muttemme sitä ehtineet kaipaamaankaan. Huoneesta löytyi jääkaappi, johon saimme eväät kylmään, ja kylpyhuoneessa olisi jopa ollut poretoiminnolla varustettu kylpyamme. Hotellin aamupala tarjoiltiin viereisessä kahvilassa, jossa muuten oli koko matkamme ainoa leikkipaikka lapsille. Aamupala ei ollut kummoinen, mutta lapset pääsivät leikkimään ihan oikeilla leluilla.

Valencia

Ajankohta meidän vierailullemme oli täydellinen: osuimme kaupunkiin juuri Las Fallas -karnevaalien aloitusiltana. Vanhassa kaupungissa oli liikkeellä paljon ihmisiä, jotka kaikki kokoontuivat iltakahdeksalta Torres de Serranos -linnakkeen läheisyyteen. Alue täyttyi musiikista, ilotulitteista ja iloisista ihmisistä. Lapsille vaikuttavin näky olivat tytöt, jotka olivat pukeutuneet Las Fallas -kuningattaren asuun.

Valencia

Valencia

Valencia

Minulle koko Valencian olemus kiteytyi muutamaan hetkeen Túrian puistossa. Lapset hihkuivat riemusta keinuissa, joita oli kahden vierekkäisen leikkipuiston alueella monta; perheet maleksivat asfaltilla kioskista ostettujen eväiden kanssa; paukkupommit pitivät korviahuumaavaa meteliä; koko ajan ympäri suihki polkupyöriä ja rullaluistimia. Kirsikkapuut kukkivat, aurinko laskeutui läheisen Pont de Fustan taakse. Sillä hetkellä toivoin kovasti, että voisimme viettää Valenciassa vielä ainakin toisen päivän – tai mieluiten useammankin.

Valencia

Valencia

 

You Might Also Like...

No Comments

 • Reply
  Suunnaton-matkablogi
  15 huhtikuun, 2017 at 3:21 pm

  Oi että, ihanaan ajankohtaan olette osuneet Valenciassa <3 Mä poden joka kevät mieletöntä kaipuuta Valenciaan ja Las Fallaksen hulinaan.

  • Reply
   lahtoselvitetty
   18 huhtikuun, 2017 at 10:56 am

   Olimme kaupungissa juhlien aikaan taas aivan sattumalta – meille on käynyt näin aiemminkin esimerkiksi Thaimaan lyhtyjuhlan aikaan. On hienoa päästä seuraamaan suuria juhlia, mutta toisaalta kaupungista ja sen ihmismäärästä ei saa ihan todellista käsitystä. Vähän kuin kävisi Helsingissä vain vappuaattona. Mutta mahtavalta kaupungilta Valencia vaikutti – sinne täytyy lähteä takaisin!

 • Reply
  Susannastravels
  15 huhtikuun, 2017 at 11:51 pm

  Kivan kuuloinen kohde!
  Hyvä asiakaspalvelu merkkaa aika paljon hotelleissa, sellaiseen on hyvä mennä uudestaankin

  • Reply
   lahtoselvitetty
   18 huhtikuun, 2017 at 10:58 am

   Tuolla tosiaan oli hyvä asiakaspalvelu ja hotellista jäi hyvä mieli. Ainoa miinus oli reissun ainoa hotelliaamupala, joka tarjoiltiin viereisessä kahvilassa. Muistimme taas, miksemme maksa ylimääräistä aamiaisista – varsinkaan Etelä-Euroopassa, jossa aamiaisperinne on vähän erilainen kuin meillä. Mutta hotelli ja sen sijainti toimivat erinomaisesti.

 • Reply
  Kati / Lähinnä Kauempana
  18 huhtikuun, 2017 at 10:17 am

  Tuota minä arvostan, että jo hotellissa annetaan noin konkreettiset ja hyvät vinkit lapsiperheelle! Joskus leikkipaikkoja ja lapsiystävällisiä paikkoja saattaa joutua kovastikin kyselemään ja googlailemaan. Ainahan ei ole edes tarvetta, mutta kyllä pitkällä reissulla niitä leikkipaikkoja vaan arvostaa! Se ipanoiden riemu, kun pääsevät kiipeilemään, keinumaan ja juoksentelemaan. Vaikka lapsettomasta leikkipaikoilla oleskelu kuulostaa varmasti jäätävältä, niin siellä usein näkee myös sitä paikallista (perhe-)elämää. Sitä on hauska seurata.

  Ja jääkaappi hotellihuoneessa – aina kullan arvoinen! 😀

  • Reply
   lahtoselvitetty
   18 huhtikuun, 2017 at 11:01 am

   Kyllä vain! Tilanne oli oikeastaan jo vähän hassu, kun meillä oli oikeasti vain yksi lyhyt ilta aikaa, ja vastaanottovirkailija latasi meille aivan järjettömän listan tekemistä. Sanoin joka väliin, että “ehkä sitten seuraavalla kerralla”, mutta lisää vain tuli. Toisaalta sieltä oli sitten helppo napsia itselleen sopivat vaihtoehdot. Turían puiston leikkipuistossa oli se hyvä, että se oli aivan Las Fallas -juhlien keskuksen vieressä. Pääsimme siis samalla tarkkailemaan juhlintaa, kun lapset leikkivät puistossa. Ehdottomasti paras tapa seurata paikallisten elämää.

   Ja jääkaappi on ehdoton! Varsinkin kun mukana oli kaikki eväiden jämät, joita oli asuntojen jääkaapeista keräilty.

Leave a Reply