Suomi

Kolme mainitsemisen arvoista majapaikkaa

Oletko sinä kohdannut matkoillasi jonkin yösijan, joka on jäänyt lähtemättömästi mieleen?

Minä olen tähän asti majoittunut vaikka minkälaisissa paikoissa aina luksusasunnoista pieniin hotellihuoneen nimellä myytäviin koppeihin. Useammin ne ovat olleet hyviä kuin huonoja, mutta lopulta mikään ei ole kohonnut ylitse muiden.

Viime viikon reissullamme Lounais-Suomeen sain kuitenkin yöpyä kolmessa majapaikassa, joista haluan ehdottomasti kertoa kaikille teille muillekin.

IMG_0823

Majatalo Martta, Nauvo

Tämän majatalon bongasin Mondon Saariston aarteet -artikkelista. Artikkeliin olen löytänyt viittauksia useammastakin blogista, mutta itse löysin sen alun perin Lähdetään taas –blogin Teijan avulla.

Majatalo Martta sijaitsee aivan Nauvon keskustassa, kirkon ja hautausmaan vieressä. Se on viehättävä vanha talo, ja Mondo kutsuukin sitä saariston romanttisimmaksi majoituspaikaksi. Meidän huoneemme ei mennyt aivan majoituskokemusten kärkikaartiin, sillä viidelle hengelle se oli hyvin ahdas. Lisäksi vessassa ei ollut ollenkaan ovea, mikä ei ollut nappijuttu vatsatautiselle perheelle. Pienemmällä porukalla se toimii varmasti vielä paremmin.

DSC_0029

Martan viehätys perustuu hyvin pitkälti sen parvisaunaan, joka sijaitsee piharakennuksessa. Illalla ja aamulla käytössä oleva sauna on korkealla parvella, mistä laskeudutaan jyrkät portaat alas suihkuun. Sauna olisi ollut ihana kokemus myöhemmin illalla, mutta meidän harmiksemme saunomisaika loppui jo klo 19, joten illalla emme ehtineet sitä testaamaan. Aamusauna kyllä maistui sitten sitäkin paremmalta.

Pienistä miinuksista huolimatta Majatalo Martta oli kuitenkin miellyttävä yllätys, ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

IMG_0842

Bergshagen, Iniö

Myös tämä Iniön Jumon kylässä sijaitseva majatalo löytyi Mondon artikkelista, ja ehdottomasti lunasti kaikki odotukset.

Bergshagen on vanha saaristotalo, jonka päärakennuksessa sijaitsevat majatalon yhteinen tupa sekä muutama majoituskamari. Me emme majoittuneet päärakennuksessa, vaan piha-aitassa, jossa meillä oli kaksi huonetta ja omat ekovessat. Käytin kuitenkin päärakennusta esimerkiksi puuroveden keittämiseen, ja siellä myös tarjoiltiin aamupala.

DSC_0044

Parasta Bergshagenissa on sen isäntäpari Tapani ja Satu. He olivat juuri sopivalla tavalla läsnä: esittelivät paikat ja olivat käytettävissä, mutta antoivat myös oman rauhan. Me olimme varmasti paikan vieraista erikoisimmasta päästä, sillä perheemme viidestä jäsenestä kolme vetäytyi nukkumaan lähes saman tien, kun olimme paikkaan saapuneet. Vain minä ja pienin jäimme nauttimaan ihanasta pihasta ja auringonpaisteesta, vaikka grilli ja pihapelit jäivät täysin kokeilematta.

IMG_0840

Bergshagenissa erikoisen hyvää oli myös sen aamiainen: itse leivottua leipää ja raparperi-mansikkakiisseliä puuron kanssa. Erityistä se oli myös siitä syystä, että olimme paikan ainoat vieraat – kaikki oli siis tehty juuri meitä varten. Harmi vain, että taaskaan perheestämme ei ollut nauttimaan tarjoilusta.

IMG_0866

Hotel Pusa, Naantali

Kahden hyvän majatalokokemuksen jälkeen oli jännittävää mennä Naantaliin Hotel Pusaan, jota ystäväni suositteli. He ovat yöpyneet siellä Muumimaailma-retkillään.

Pusa yllättikin äärimmäisen iloisesti. Vastassa oli mukava Ville, joka esitteli huoneen ja vielä petasi saman tien ylimääräisen sängyn sohvalle. Huone olikin yksi suurimmista hotellihuoneista, joissa olen koskaan ollut – siinä oli ehdottomasti tarpeeksi tilaa viidelle hengelle. Huone oli myös erittäin siisti ja valoisa ja vastaremontoidun oloinen.

IMG_0877

Ainoa miinus paikassa oli jääkaapin puute sekä se, ettei paikan kahvila ollut vielä auki — sesonki kun alkoi vasta matkaamme seuraavana viikonloppuna. Hotellin ja kahvilan piha oli nimittäin niin houkutteleva, että siinä olisi ollut kiva istahtaa kahville ja kakulle. Tai minä olisin ollut onnellinen jostain tuhdimmastakin syötävästä, kun vatsatautisen perheen takia jouduin taas vaeltamaan Hesburgeriin hakemaan syötävää. Naantalin hyvät ravintolat jäivät siis meiltä täysin kokematta.

Myös Pusassa oli pieni, mutta erittäin maukas aamiainen, joka oli tehty lähes varta vasten meille: lisäksemme näin yhden muun majoittujan. Sesonki alkoi kuitenkin selvästi olla jo oven takana, sillä vielä nauttiessani aamukahvia ovesta tulivat hotellin kesätyöntekijät aloittamaan ensimmäistä työpäiväänsä.

Ja vielä se viimeinen yö: Holiday Club Caribia, Turku

Viimeistään siinä vaiheessa, kun nautin Hotel Pusan korkeasta huoneesta ja ikkunasta avautuvasta pihanäkymästä, arvasin, ettei viimeisestä yöstä tule helppoa. Olin nimittäin varannut majoituksen Turun Holiday Club Caribiasta, jonka osasin jo etukäteen arvata häviävän majataloille mennen tullen. Viimeinen majoitus oli kuitenkin kädenojennus lapsille, jotka eivät sitä lukuun ottamatta juuri saaneet vaikuttaa matkaohjelmaan. Tällä kertaa he vielä joutuivat seuraamaan meidän laatimaamme matkaohjelmaa oksennuspussit käsissään.

Holiday Club Caribia oli juuri, mitä olin odottanutkin: kokolattiamattoja, tummanpunaisia kangaspintoja, O’Leary’s heti sisääntullessa. Kylpylässä altaita ja keltapaitaisia uimavalvojia. Saunassa muovipintaisia alusia, jotka jäävät takapuoleen kiinni.

Se oli kuitenkin myös asioita, joita en ollut odottanut: remonttimiehiä käytävillä kantamassa isoja gyproc-levyjä; kovalevyillä suojattuja käytäviä; allasbaaria, joka ei ollut auki kuin viikonloppuisin; Hesburgeria, jossa ei altaan puoleltakaan voinut ostaa huoneen laskuun; sekä yöllistä sähkökatkosta, jonka ansiosta tilauksemme O’Leary’sissä ei mennyt keittiöön asti. Kaikki nämä olivat pieniä asioita, mutta onnistuneiden majoituskokemusten jälkeen vaikuttivat ihmeen latistavasti tunnelmaan. Edes erittäin laaja aamiaisbuffetkaan ei onnistunut pelastamaan lopputulosta, kun mikään ei oikein maistunut miltään.

IMG_0884

Kaikille teille, jotka suunnittelette matkaavanne Saariston rengastielle, suosittelen lämpimästi niin Majatalo Marttaa kuin Bergshageniakin. Naantalissa taas yöpyisin Pusassa uudelleen enemmän kuin mielelläni. Holiday Club Caribiaan suosittelen pistäytymään silloin, kun vaatimuslistalla on monialtainen kylpylä – aikuiseen makuun Naantalin kylpylä lienee sopivampi. Olisin kuitenkin varovainen järjestyksen kanssa: ihanien saariston majatalojen jälkeen ei ole paras idea laskeutua kylpyläkompleksiin – kokemus on vähän kuin paluumatka ruotsinlaivalla ihanan Tukholman loman jälkeen.

Tämä postaus on muuten tehty ehdottomasti yhteistyössä Majatalo Martan, Bergshagenin ja Hotel Pusan kanssa – he eivät vain tiedä siitä mitään. Yhteistyö kaikkien kolmen paikan kanssa kuitenkin oli saumatonta koko ajan. Sen sijaan Holiday Club Caribia oli ainoa, jossa majoittumiseen sain blogin kautta pienen alennuksen – saman alennuksen tosin olisi saanut myös klikkaamalla kylpylän mainosta Facebookissa. Jos siis haaveissa on alennus kylpylälomaan, kannattaa surfata hetki Holiday Clubin sivuilla, ja mennä sen jälkeen Facebookiin – sieltä se löytyy varmasti.

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Kohteena maailma / Rami
  14 kesäkuun, 2016 at 7:13 pm

  Hauska tuo “yhteistyökuvaus”. Blogien hyvyys on rehelliset mielipiteet, toki täytyy hieman tuntea bloggaajaa juttujen kautta pidemmän kautta.

  Täytyy sen verran antaa positiivista palautetta, että on erittäin helppolukuinen ja kauniin yksinkertainen teema mobiililla luettavaksi!

  • Reply
   lahtoselvitetty
   16 kesäkuun, 2016 at 6:42 pm

   Kiitos Rami kauniista sanoista! Itsekin onneksi selailen mobiililla, kun paras aika tehdä sitä on, kun laittaa lapsia nukkumaan. Tulee helposti huomanneeksi, mikä näyttää oudolta ja mikä taas toimii. Sitten voi koneella korjailla, joskus kun ehtii.

   Tällaisena suhteellisen aloittelevana bloggaajana pohdin vielä kovasti näitä yhteistyöasioita. Olikin hauska huomata, että se ainoa taho, jonka kanssa yhteistyötä tein, oli se reissun “ei niin huippukokemus”. Muiden kanssa yhteistyö oli erittäin toimivaa ihan tavallisena rivituristinakin.

Leave a Reply