Tanska

Kesällä Legolandiin?

Legoland: tuo lasten – ja monien aikuistenkin – haavekohde. Vuoristoratoja, karuselleja, Ninjagoja, ja ennen kaikkea valtavat määrät legoja. Kuka sinne ei haluaisi lähteä?

Me kävimme viime elokuussa silloin 5-vuotiaan lego-fanin kanssa tutkimusmatkalla Billundissa. Pääsimme matkaan Legolandin kutsumina, ja tarkoituksena oli tutkia, mikä olisi meidän perheellemme paras tapa matkustaa Legolandiin.

Kirjoitin matkalta useammankin jutun, joista yksi oli kustannusyhteenveto Paljonko maksaa matka Legolandiin? Tuolloin minulla ei vielä ollut käytettävissäni tämän kesän hintoja, joten pystyin vain arvioimaan lopullista hintaa ja saatavuutta.

Nyt matkatoimistot ovat kuitenkin lanseeranneet tulevan kesän matkat Billundiin, ja ainakin minun sähköpostini ja Facebook-feedini ovat täyttyneet erilaisista matkavaihtoehdoista. Kaikki Legolandista kirjoittamani jutut löydät muuten tämän tekstin lopusta omina linkkeinään.

Legoland

Valmiit matkat

Helpoin tapa lähteä Billundiin on tietenkin ottaa matkatoimiston räätälöimä paketti. Matkavekka tarjoaa kahden, kolmen tai neljän yön paketteja, joiden hinnat lähtevät 529 eurosta ylöspäin. Halvimmalla pääsee tietenkin kahdeksi yöksi tiistailähdöllä. Tuolloin majoitus on Vejlen kylässä noin 30 kilometrin päässä Legolandista, mutta hintaan sisältyvät niin kuljetukset kuin sisäänpääsyt Legolandiinkin. Meidän viisihenkiselle perheellemme tämä vaihtoehto tulisi maksamaan noin 2600 euroa.

Matkavekka tarjoaa myös muita majoitusvaihtoehtoja: Legolandin vieressä sijaitsevaan Lalandiaan majoittuessa hinnat lähtevät 639 eurosta, ja Hotel Legolandissa 849 eurosta ylöspäin. Kannattaa muuten huomioida, että Lalandiaan majoittuessa hintaan eivät sisälly sisäänpääsyt Legolandiin, vaan Lalandian omaan Aquadome-vesipuistoon. Lisäksi Lalandiassa sähkö- ja vesimaksut veloitetaan erikseen.

Matkavekan vaihtoehtoja selatessa onkin hyvin kuvaavaa, että sivusta pomppaa koko ajan rahoitustarjous: noilla hinnoilla ainakaan meidän perheemme ei koskaan pääsisi Legolandiin ilman pankkilainaa.

Matkapojat tarjoaa kolmen päivän matkoja Legolandiin alkaen 599 eurosta ylöspäin. Tuolloin majoitus olisi Hotel Svanenissa vain 500 metrin päässä Legolandista. Hotel Svanenissa tosin ei ole suurempia perhehuoneita, joten meidän viisihenkinen perheemme joutuisi miettimään majoituksen uudella tavalla. Hintatietoja katsellessani minua kehotettiinkin heti soittamaan puhelinpalveluun, koska seurueeni on liian suuri.

Valmiita matkoja Legolandiin tarjoavat myös ainakin Ikaalisten matkatoimisto, Kymen Matkat sekä Matka-Agentit, mutta hinnoissa ja tarjonnassa ei vaikuttanut olevan kovinkaan paljon eroa aiemmin mainitsemiini.

Legoland

Onhan niitä muitakin vaihtoehtoja

Useampikin ystäväni on ehtinyt näin kesän lähestyessä huokailla sitä, kuinka Legolandiin ei vain ole varaa lähteä. Vaikka Billund on niin lähellä Suomea, on sinne matkustaminen tuskallisen kallista. Tai näinhän sitä voisi kuvitella.

Minä tein helmikuussa heräteostoksen Norwegianin tarjouspäiviltä: yhdensuuntaisen lennon Kööpenhaminaan sai 19 eurolla. Meidän perheemme lennot maksoivat yhteensä 190 euroa, sillä pienimmästäkin täytyy jo maksaa täysi hinta. Tällä hetkellä hinnat näyttävät olevan 39,90 per suunta.

Kööpenhaminasta ajaa Billundiin Google Mapsin mukaan vajaat kolme tuntia. Autonvuokraus tuolle ajalle näyttäisi maksavan sadan euron kahta puolen, riippuen yhtiöstä ja paketin laajuudesta. Uskallan siis harkita siirtymistä Kööpenhaminasta Lego-maailmaan autolla.

Majoitukseen voi tietenkin saada upotettua rahaa juuri niin paljon, kuin sitä lojuu pankkitilillä. Minun havaintojeni mukaan meidän perheemme majoittuisi alueella noin 100 eurolla/yö. Tähän hintaan emme tietenkään pääsisi kävelyetäisyydelle Legolandista, mutta jos vuokraisimme auton jo Kööpenhaminasta, ei sille olisi tarvettakaan. Esimerkiksi juuri Vejlen, sekä Skjoldbergin ja Grindstedin hotellivalikoimaa ja kätevää etäisyyttä Legolandista on kehuttu paljon.

Myös niihin Legolandin kalliisiin sisäänpääsylippuihin on olemassa säästövinkki: ainakin tähän asti isoissa marketeissa tarjolla olevissa Lego-lehtisissä on ollut etukuponkeja, joilla lapsi pääsee maksavan aikuisen kanssa ilmaiseksi. Tämä on lasten kanssa matkustavalle iso säästö. Ja kannattaa muistaa, että sisäänpääsymaksuun sisältyvät kaikki laitteet. Mihinkään ylimääräiseen rahastukseen en ainakaan minä huvipuistossa törmännyt.

Legoland

Tällaisella suunnitelmalla minä saan matkamme loppusummaksi noin 700-800 euroa. Tämä summa siis sisältää meidän tarjoushintaiset lentomme, kolmen yön majoituksen, autovuokran kolmeksi vuorokaudeksi, sekä sisäänpääsyt Legolandiin kahtena päivänä. Mielestäni jo paljon kohtuullisempi summa kuin lähes 3000 euroa.

Jos hinta tuntuu vieläkin turhan kovalta, kannattaa toki katsoa maailman muitakin Legoland-puistoja. Huvipuistoja löytyy Billundin lisäksi kuusi muutakin, ja joku niistä saattaa osua matkojen varrelle muuten vain. Minä olen kuullut kokemuksia ainakin Dubain ja Floridan vastaavista, eivätkä ne ilmeisesti häviä Billundin puistolle ollenkaan.

Legoland

Billundin Legolandiin on muuten luvassa taas jotain uutta tänäkin vuonna. Tosin vieläkään ei ole vuorossa se meidän kovasti toivomamme Heartlake Cityn hyödyntäminen, vaan taas on panostettu seikkailumaailmaan. Herätys Legoland – nyt äkkiä niiden pikkutyttöjen viikkorahapusseille!

Lue lisää Legolandista:

Yksi, kaksi vai kolme lasta? Kahden kesken Legolandissa

Parasta on kaiken järjettömyys – viisivuotiaan kanssa Legolandissa

Voiko Legoja olla liikaa?

Paljonko maksaa matka Legolandiin?

Legoland yksityiskohtina

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Laura R. / RIMMA + LAURA
  4 huhtikuun, 2017 at 10:25 pm

  Tästä taas näkee hyvin, miten paljon säästää kun jaksaa itse järjestää! Tuo 700-800 € on mielestäni jo tosi edullinen hinta viisihenkisen perheen Legolandian-reissusta. Meillä ei taida olla nämä reissut vielä ajankohtaisia muutamaan vuoteen, mutta eiköhän sekin päivä vielä koita, kun kohteita ei valita enää äidin ja isän mieltymysten mukaan… 😉

  • Reply
   lahtoselvitetty
   5 huhtikuun, 2017 at 10:30 am

   Säästö on kyllä Legolandin tapauksessa ihan merkittävä. Monet tutut ovat huokailleet, ettei perheellä ole varaa lähteä Legolandiin, vaikka se on niin lähellä. Itse järjestämällä se kyllä on paljon mahdollisempaa monelle. Olenkin saanut taas paljon hyviä vihjeitä lisäsäästöihin: esimerkiksi Kellogg’sin muropaketeissa on tällä hetkellä alennuskuponki, jolla saa liput puoleen hintaan. Kävinpä heti muro-ostoksilla!

   Me ollaan tähän asti selvitty viemättä koko perhettä Legolandiin, mutta nyt alkaa kieltämättä olla vähän paineita, kun esikoinen on jo 9-vuotias. Enää ei voi suunnitella matkoja vain aikuisten mieltymysten mukaan, vaan täytyy järjestää jotain myös lapsille. Tosin Legoland on kyllä ehdottomasti niitä kohteita, joissa vanhemmatkin viihtyvät!

 • Reply
  Legolandin hinnat – ja pari tärkeää opetusta – Lähtöselvitetty
  21 lokakuun, 2020 at 4:24 pm

  […] pitääkin täysin paikkansa, jos lähtee matkaan matkatoimiston avustamana. Viime keväänä vertailin matkatoimistojen pakettimatkojen hintoja, ja kyllähän niiden hintalaput tuntuivat aika hurjilta […]

Leave a Reply