Espanja Eurooppa

Ensimmäinen katsaus Barcelonaan

Neljä maata, kuusi kaupunkia, kolme silmätulehdusta. Tämän syksyn matka on nyt tehty!

Kuvia on tietokoneen täydeltä, eikä arkeen palaaminen ole sujunut kovinkaan mallikkaasti. Siksi onkin vielä vähän hankalaa ryhtyä summaamaan, mitä tästä matkasta lopulta jäi käteen.

Ajattelin nyt ensin tarjota katsauksen kuvista, joita olen matkan varrella ladannut Instagramiin – onhan taas Instagram Travel Thursday. Jos tämä tempaus ei ole sinulle vielä tuttu, löydät siitä lisää tietoa alempaa. Näissä kuvissa esiintyy Barcelona, joka näyttäytyi meille tällä kertaa sateisena, mutta sydämellisenä. Sagrada Familia oli kasvanut silminnähtävästi, churro-kioskeja oli ilmestynyt kaikkialle ja menu del diat olivat – jos mahdollista – vielä edellistä kertaakin edullisempia. Iloiseksi yllätykseksi joulumarkkinat olivat vieläpä vallanneet Sagrada Familian viereisen puiston.

Tästä kaikki kuitenkin alkoi:

https://www.instagram.com/p/BM3YP0mBdfh/?taken-by=katjajankeri

Ensimmäinen aamu valkeni aurinkoisena Plaza Catalunyan laidalla. Asunto oli aivan El Corte Inglesin kulmalla, joten Ramblaa tuli käveltyä edestakaisin.

https://www.instagram.com/p/BM44lA5hykJ/?taken-by=katjajankeri

Sää olikin aurinkoinen ensimmäiset kolme päivää, jotka Barcelonassa vietimme.

https://www.instagram.com/p/BNT1h66hW2F/?taken-by=katjajankeri

Viikon risteilyn jälkeen palasimme uusille kulmille: suoraan Sagrada Familian viereen.

https://www.instagram.com/p/BNRKauthNYj/?taken-by=katjajankeri

Edellisellä matkallamme kymmenen vuotta sitten majoituimme kirkon toisella kulmalla. Olikin hauska nähdä, kuinka paljon rakennustyöt olivat edistyneet. Esimerkiksi ylemmässä kuvassa näkyvän Passeig de Pasionin (eli vapaasti suomennettuna Intohimon sisäänkäynnin) vasemmalle puolelle kohoava torni on rakennettu kokonaan viimeisen kymmenen vuoden aikana. Samoin kyseinen sisäänkäynti on saanut paljon uusia koristeita. Elementtien ikäeron näkee hyvin väreistä, kuten alemmassa kuvassa.

https://www.instagram.com/p/BNXd0C-hB4i/?taken-by=katjajankeri

Sateisesta ilmasta huolimatta teimme lauantairetken Tibidabon huvipuistoon. Ehdimme ihastella näkymiä hetken ennen kuin sade houkutteli paluumatkalle. Huvipuistokäynti on rahallisesti arvokas, mutta ainakin kesäaikaan varmasti sen arvoinen. Nyt ehdimme testata muutamia laitteita, jotka olivat ainakin meille tarpeeksi hurjia. Ja hienoa oli, että yli 60-vuotiaat pääsivät ilmaiseksi, kun lupasivat olla menemättä yhteenkään laitteeseen.

https://www.instagram.com/p/BNVC8mRBAzA/?taken-by=katjajankeri

Parasta matkassa oli kuitenkin taas matkaseura. Paluumatkalla lentokentän virkailija huudahti hämmästyksestä, kun löin tiskiin seitsemän passin nipun. Meille tämä ryhmä on kuitenkin paras mahdollinen.

https://www.instagram.com/p/BNaJAoQBe9A/?taken-by=katjajankeri

https://www.instagram.com/p/BNcI2Z3B4l_/?taken-by=katjajankeri

https://www.instagram.com/p/BNeP2W0BwVy/?taken-by=katjajankeri

*Instagram Travel Thursday on joka kuukauden ensimmäisenä torstaina tapahtuva kansainvälinen kampanja, jossa merkitään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Näin saadaan levitettyä matkailuinspiraatiota ja -tietoutta Instagram-kuvien muodossa. Kampanjan järjestäjinä Suomessa toimivat TravelloverblogiMuru Mou ja Rimma+Laura. Tervetuloa osallistumaan mukaan kampanjaan, tarkemmat ohjeet löydät täältä. Minut löytää Instagramista nimellä @katjajankeri.

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Teija / Lähdetään taas
  2 joulukuun, 2016 at 6:32 am

  Barcelona on kyllä ihana!
  Toivottavasti arki alkaa pian luistaa – kuvien kahlaaminen useamman reissun takaa on ilmankin jo haastavaa puuhaa. Ja toivottavasti silmätulehduskierrekin on jo katkaistu!

  • Reply
   lahtoselvitetty
   2 joulukuun, 2016 at 3:19 pm

   Ihmeen pian sitä huomaa olevansa taas syvällä arjessa — ihan kuin ei olisi koskaan missään ollutkaan. Onneksi on niitä kuvia, joita katsella!

 • Reply
  katerina
  2 joulukuun, 2016 at 9:51 am

  Barcelonassa olen käynyt kahdesti ja voisin aina vaan palata sinne, varsinkin pimeänä Suomen marraskuuna tai muuten talven aikana. Välimeren aurinko tekee niin ihmeitä ja auttaa jaksamaan. Olen kirjoittanut omassa blogissani myös Barcelonasta, tervetuloa lukemaan 🙂

  • Reply
   lahtoselvitetty
   2 joulukuun, 2016 at 3:24 pm

   Mulla oli nyt kolmas kerta Barcelonassa, ja voisin ehdottomasti palata sinne takaisin. Siellä on monta kaupunginosaa, joissa olen ehtinyt viettää ihan liian vähän aikaa. Itse asiassa palaankin sinne jo helmikuussa, kun lähdemme hiihtolomareissulle Espanjaan. Lennot ovat taas Barcelonaan, koska sinne pääsee halvimmalla.

   Kävin kurkkaamassa blogiasi. Oletteko oikeasti ostaneet talon Kreetalta? Vau, Kreetalle minäkin haluaisin päästä.

 • Reply
  Terhi / Muru Mou
  3 joulukuun, 2016 at 9:07 am

  Juuri omassa IGTT-postauksessani haikailin Barcelonaan pääsyä, sillä se (kuten todella moni muukin Espanjan iso kaupunki) on näkemättä. Tuo Sagrada Familia on kyllä hämmentävän upea rakennus!

 • Reply
  Ansku BCN
  4 joulukuun, 2016 at 7:24 am

  Tuttuja maisemia :)! Mekin olemme tehneet joitain reissuja kolmen sukupolven voimin ja olen tykännyt. On mukavaa, kun ei olla kenenkään nurkissa, eikä kenenkään tarvitsen olla isäntänä/emäntänä. Olemme jättäneet lapset välillä isovanhempien hoiviin ja päässeet viettämään harvinaista kahdenkeskistä aikaa, samoin isovanhemmat ovat tehneet välillä omia juttujaan. Hyvä tapa matkustaa <3

  • Reply
   lahtoselvitetty
   7 joulukuun, 2016 at 11:50 am

   Nyt olinkin ihan sun maaperällä! Ja lisää Barcelonaa on luvassa, jahka saan tämän arjen taas rullaamaan. Mutta taas tuli todistettua, että meille kolmen sukupolven kesken matkustaminen toimii hyvin. Varsinkin nyt, kun liikkeellä oli kaikenlaista nuhaa ja flunssaa, oli useammasta aikuisesta todellakin hyötyä. Aina joku halusi jäädä sairastajan kanssa päiväunille, kun toiset lähtivät puuhaamaan jotain.

 • Reply
  Travellover Annika
  3 tammikuun, 2017 at 12:24 pm

  Ensimmäinen kerta Barcelonassa jätti kylmäksi. Vajaat kymmenen vuotta myöhemmin palasin – ja jäin kylmäksi edelleen. Minusta tuntuu, että suhteemme on nyt lopullisesti ohi. Mutta ymmärrän hyvin, miksi kaupunki on monelle rakas, miksi siihen ihastutaan. Vai pitäisikö mennä vielä kerran – ja yrittää cavapäissäni ihastua?

  • Reply
   lahtoselvitetty
   3 tammikuun, 2017 at 8:57 pm

   Suosittelen vahvasti cavaa! Ja alle kympin lounaita, joilla hintaan kuuluu pullollinen viiniä riippumatta siitä, kuinka monta syöjää on. Minä ehdin kauan sitten notkua siellä monta viikkoa ilman sen ihmeempää matkaohjelmaa, ja kaupungin henki ja rento ilmapiiri ihastuttivat heti. En edelleenkään ole käynyt kovinkaan monella pakollisella nähtävyydellä, enkä yhdessäkään museossa, mutta sitäkin enemmän olen tallustellut kaupungilla ja istunut niillä lounailla. Minä tykkään!

Leave a Reply